Molnár József 1953-2013

Molnár Józsefre emlékezünk, aki kiemelkedő munkát végzett a város labdarúgó életében.

"A régi zeneiskola hátsó udvarán a hetvenes években új salakos kispályát hoztak létre, melynek ötletgazdája, kivitelezője, és szervezője Molnár József volt. A "biliárdasztal" simaságú első osztályú salakpályán több évtizedig zajlottak a város kispályás labdarúgó mérkőzései. 

Amikor a Hajdúböszörményi Bocskai Sportegyesület csődbe ment - gyakorlatilag a megszűnés veszélye fenyegette a város labdarúgó sportját.
 
A labdarúgás teljes átszervezését Molnár József és Kacsó Márton végezte el 1991 nyarán.
 
Ha az akkori állapotokat jellemezni kellene, elmondható, hogy egyetlen mérkőzésre alkalmas sportmez garnitúra is alig akadt a szertárban. Tehát teljesen az alapokról kellett kezdeni mindent. Ennek a cseppet sem hálás feladatnak volt fő mozgatóereje Molnár József.
 
Az újjászervezett HTE az 1991/92-es bajnokságban ezüstérmet szerzett, s alig maradt le az NB III-as szereplésről. S ekkor avatták föl Hajdúböszörményben az NB I-es Nyíregyháza - HTE barátságos labdarúgó mérkőzésen a villanyvilágítást is 1992 szeptemberében.
 
Molnár József szakosztályelnökként vezette a labdarúgó szakosztályt 1997-ig. De ezután is segítette a labdarúgást, és a város amatőr kispályás labdarúgó sportját különféle funkciókban - egészen a legutóbbi időszakig.
 
Jóska barátunk a reá jellemző vérmérséklettel állt ki mindig a sport, és a labdarúgás mellett. Munkája, kiállása, és tevékeny sportemberi példamutatása örök példa számunkra."
 
Kacsó Márton