TAO-pályázatok

A 2011-2012 évi TAO-pályázatok által az egyesület mintegy 36 millió forintot nyert labdarúgás, 25 millió forintot pedig kézilabda utánpótlás-nevelésre. 2012-2013-ban az elnyert összegek 56 millió (labdarúgás), 35 millió (kézilabda) valamint 2 millió (kosárlabda) forint, továbbá mintegy 29 millió forint, mely labdarúgás beruházásra használható fel.

Az elmúlt évek TAO-támogatásainak köszönhetően sikerült elérni, hogy a HTE csapatai egységes felszerelésben tudnak megjelenni, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Utazómelegítőt, edzőmelegítőt, széldzsekit vásároltunk csapatainknak. Az edzésekhez szükséges felszereléseket (labdák, bóják, valamint különböző edzés-segédeszközök) vettünk csapatainknak TAO-s forrásokból. Egyesületünk megfelelő edzésszámot, és képzettséggel rendelkező edzőket tud biztosítani a gyerekeknek. Versenyek, utazások alkalmával szendvicset, üdítőt kapnak játékosaink.

A versenyeken való részvétel biztosítása mellett több csapatunk edzőtáborban, külföldi tornán vett részt. Kézilabda szakosztályunk négy korosztályban Szlovéniában vett részt nemzetközi utánpótlás-tornán. Két-két labdarúgó korcsoportunk németországi tornán, valamint balatoni edzőtáborban készült az új szezonra.

Az infrastruktúra folyamatos fejlesztése is nagyon fontos a minőségi versenyeztetés érdekében. A Hajdúböszörményi TE a 2012-13-as szezonra labdarúgás TAO-pályázatában 92 millió forintos infrastrukturális beruházásra adott be tervezetet.  A két nagy pálya közötti területre tervezett öltöző-tanterem építése nagy segítséget fog jelenteni, hiszen megkönnyíti a csapatok, játékvezetők elhelyezését. Az új, két pálya között épülő öltöző mind kényelmi, mind biztonsági szempontokból megfelelő elhelyezést fog biztosítani elsősorban a focistáknak és a labdarúgó játékvezetőknek, akik így a többi sportágtól külön, a pályák közvetlen közelében tudnak öltözni.

A tervezett tantermekben megvalósulhat egy olyan magasabb szintű elméleti képzés, amire korábban még nem volt példa, és ahol a játékosok, edzők akár videót, projektort használva elemzéseket is végezhetnek egy-egy mérkőzésről. Az emeleti lelátón pedig edzőink, együttműködő egyesületek, partnereink képviselői, támogatóink tudják kiemelt helyről megtekinteni a labdarúgó mérkőzéseket.

A 2012-13-as pályázaton elnyert 41 millió forintból (ebből 12 millió Ft önrész) az új épület az első ütemben csökkentett műszaki tartalommal kerül kivitelezésre, melynek során elkészül az épület teljes szerkezeti rendszere, komplett homlokzati kialakítással. Funkcionálisan azonban csak a földszinti öltözőcsoportok kerülnek használható állapotba (hazai, vendég, játékvezetői öltöző). A többi funkció mind csak a második ütemben, később kerül kialakításra.  A tervezett épületben kialakítandó funkciókon túl minden más adott a meglévő, megmaradó sportcsarnokban. A tervezett épület bejáratai már az első ütemben is akadálymentesen kerülnek kialakításra.

Reményeink szerint a 2013-14-es labdarúgó TAO-pályázaton Tárgyi eszköz beruházásra benyújtott tervünk (az épület befejezéséhez szükséges 51 millió forint értékben) nyer, és az új szezonban teljes egészében befejeződhet az öltöző-blokk többi része is.

A Szövetségek által kiadott határozatok a TAO-pályázat menüpontokban találhatóak.