Várdai Antal 1947-2016

Elhunyt Várdai Antal, a HTE egykori labdarúgója, női kézilabda szakágának technikai vezetője.

Várdai Antal sportpályafutása 1959-ben indult, gyerekként. Rövid idő után már a serdülő csapatban találta magát, ahol négy év kemény munka után 1963-ban már a felnőttek között trenírozódott. Olyan kiváló labdarúgóktól tanulhatott és játszott együtt, mint Harsányi Jóska, Szolnoki Gyula, Lévai Antal, Lévai János, Vajda István, Gaál Csaba, Szarka István, Fórizs Béla, Uzonyi Miklós, Csatári János, Kovács Sándor, akik igen nagy elismerést szereztek az akkori Bocskai SE együttesének. Élete volt a labdarúgás, a foci, minden szabadidejét a Vásár téren töltötte, lokálpatriótaként is ismerték, segített, ha tudott, mindenkin.

Hajdúböszörményhez mindig hű maradt, vitte volna őt fiatalon a LOKI, az Ózdi Kohász, Hajdúszoboszló, csak a katonaszolgálat miatt kellett elhagynia szeretett klubját. A Nyírbátori Dózsa NB III-as csapata volt pályafutása során az egyetlen egyesület, ahol nem a Böszörmény mezét húzta magára.

Iskolai tanulmányit Hajdúböszörményben végezte. A Bocskai István Gimnázium elvégzése után a Textilipari Szakközépiskolát is kijárta. Sportterületen szakedzői képesítést szerzett, 10 évig a Bocskai SE utánpótlás-nevelésében tevékenykedett. Aktív sportpályafutását 1976-ban befejezte, de nem szakadt el teljesen a sporttól, 10 évig a helyi RICO Kötszerművek Kispályás csapatában játszott, majd 1982-88 között ügyvezető elnöke volt az egyesületnek. Volt ő a Bocskai István Általános Iskola spotcsarnokának vezetője és szerepet töltött be a Hajdúböszörményi Vasudvar Kézilabdázóinál, ahol vezetőségi tag volt. Egyre jobban megszerette a kézilabdát, olyannyira, hogy haláláig a Hajdúböszörményi Torna Egylet női kézilabda szakágának technikai vezetője volt. Sohasem tagadta meg a sportot, rendszeres látogatója volt a helyi sportrendezvényeknek, jó kapcsolatot ápolt a szurkolókkal, egykori játékostársakkal, vezetőkkel, mindenki nagy tisztelettel volt iránta.

Fájó szívvel búcsúznak tőle a Hajdúböszörményi Torna Egylet vezetői, dolgozói, edzői, játékosai, szurkolói!