• 1

Kettős siker hazai pályán

NB I női futsalosaink az Astra együttesét fogadták. NB II-seink a Nyugati-csoport élén végzett KRSE ellen léptek pályára.

A Felső-házi rájátszás 5. fordulójában a HTE a bajnoki címvédő és kupagyőztes Astra együttesét fogadta. A mieink jól kezdték a mérkőzést, és már a 3. percben vezetést szereztek Tell Zsófia találatával. A félidő közepétől azonban az Astra Nagy Anett vezérletével egyre veszélyesebben játszott, és a 16. percben már kétgólos előnyre tett szert. Az első játékrész végén még sikerült néhány helyzetet kialakítania a HTE-nek, de felzárkózni már nem tudtunk a szünetig.

A második félidőt nagy iramban kezdték a lányaink, és Pádár illetve Tell góljaival a 23. percre ledolgoztuk hátrányunkat. A 26. percben egy szerencsés találattal átvettük a vezetést – Benkő Mónika oldalberúgása után Godvár Katalinról pattant a labda az Astra kapujába. A gól érezhetően megzavarta a vendégeket, és még ugyanebben a percben Torma Lilla remek kidobásából Kota Gabriella juttatta Bocsárdi mellett a kapuba a játékszert. A találkozó utolsó tíz percében Benkő Mónika remekelt: egymaga három találatot szerzett a hajrában, a mérkőzés utolsó percében pedig Mogyorósi Zsuzsannának készített elő, aki szépen lőtte ki a hosszú sarkot.

NB I női futsal, Felső-ház, 5. forduló: HTE – Astra Kiskunfélegyháza 9-3 (1-3)

Gól: Benkő Mónika (30’, 37’,39’), Tell Zsófia (3’, 23’), Pádár Anita (21’), Godvár Katalin (öngól, 26’), Kota Gabriella (26’), Mogyorósi Zsuzsanna (39’)

HTE: Torma Lilla – Tell Zsófia, Pádár Anita, Benkő Mónika, Vígh Renáta, Szilágyi Mariann, Kota Gabriella, Farkas Éva, Mogyorósi Zsuzsanna, Czégény Zsuzsanna. Edző: Quirikó Vivien

Quirikó Vivien: „Az Astra ellen mindig nehéz mérkőzésre számítunk, és bár a végeredmény magabiztos győzelmet sugall, egyáltalán nem volt könnyű dolgunk. Az első félidőt jól kezdtük, de az első kapott gól után a játékunk elkezdett szétcsúszni, kapkodtunk, és a szünetre kétgólos hátrányba kerültünk. Dicséret illeti a csapatot - és annak minden tagját - hogy a második játékrészre úgy tudtunk kijönni, mintha új mérkőzést kezdtünk volna, és sikerült ekkora fordítást véghez vinnünk.”

A mérkőzés videós összefoglalójáért katt ide! 

NB II-es csapatunk a budapesti KRSE együttesét fogadta a Felső-házi rájátszás 2. fordulójában. A vendég csapat nagy iramban kezdte a mérkőzést, és hamar kiderült, hogy technikás, gyors játékosokkal rendelkezik. A böszörményi lányok fegyelmezett védekezésének és a remekül védő Deczki Vandának köszönhetően azonban nem tudták bevenni a hazai kaput. Egy labdaszerzés után a 9. percben Nagy Anikó került helyzetbe, aki nem hibázott, és megszerezte a vezetést a HTE-nek. A félidő vége felé a vendégek előtt egyenlítési lehetőség adódott, amikor tízmétereshez jutottak, Deczki Vanda azonban megfogta a kisbüntetőt.

A második játékrészben gyorsan kétgólosra növelte előnyét a HTE: a 25. percben Mága Alexandra csapta be a vendégek kapusát egy szép csellel és gurított az üres kapuba. A lefújás előtt két perccel létszámfölényben támadtunk, egy Mága - Bokor összjátékot követően utóbbi fejezte be pontosan a támadást, és állította be a 3-0-s végeredményt.

NB II női futsal, Felső-ház, 2. forduló: HTE – KRSE (Budapest) 3-0 (1-0)

Gól: Nagy Anikó (9’), Mága Alexandra (25’), Bokor Adrienn (38’)

HTE: Deczki Vanda – Bölömi Ibolya, Nagy Anikó, Balla Anikó, Sipos Bernadett, Pálóczi Krisztina, Nagy Mária, Mága Alexandra, Malachovszky Dóra, Bokor Adrienn. Edző: Quirikó Vivien

Quirikó Vivien: „Végig fegyelmezetten játszottunk és a helyzeteinket jó százalékban használtuk ki, ezzel sikerült nyernünk egy nagyon jó képességű csapat ellen. A lányoknak gratulálok, a KRSE-nek pedig további sok sikert kívánok!”

A mérkőzés videós összefoglalójáért katt ide! 

 Női futsalosaink legközelebb két hét múlva lépnek pályára itthon:

2017.04.22. szombat 12 óra, Városi Sportközpont: HTE – DVTK NB I női futsal mérkőzés