Sporttörténelmi siker

A HTE serdülő fiú kézilabda csapata országos döntőben játszott!

A HTE 2000-2002-es születésű fiú kézilabdázói az alapszakasz- és rájátszásbeli remek szereplésükkel kivívták az országos döntőbe jutást, amely 2017. május 26-28. között került megrendezésre Szigetszentmiklóson a Magyar Kézilabda Szövetség szervezésében. Az MKSZ nagyon szép környezetben, jó feltételeket biztosítva szervezte meg a többnapos eseményt.
A nyolc csapatos döntő sorsolásánál a HTE az FTC II-Allimax, az Elektromos SE (Budapest) és a Pick Szeged II együtteseivel került egy csoportba. A pénteki játéknapon az első két csapattól sajnos vereséget szenvedtek a böszörményiek, szombaton azonban a Pick Szeged ellen végre csapatunk úgy játszott, ahogy azt tőlük megszoktuk, végig vezetve nyerte meg a mérkőzést, és ezzel kivívta azt, hogy az 5. helyért játsszon.

Az A-csoport végeredménye:

1. FTC II-Allimax
2. Bp. Elektromos SE
3. Hajdúböszörményi TE
4. Pick Szeged II

Az utolsó játéknapon az 5. helyért a Miskolci SI SC-vel mérkőzött a HTE, akik ellen fölényes, magabiztos, parádés meccsen nyert, és ezzel 5. helyen végzett. A 10 gólt szerző Katonka Tamást a mérkőzés legjobbjának választották. Molnár Zsolt a csoportkörben 29 góllal lett a legeredményesebb játékos, Bódi Ákos és Szőllős Sándor is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Gratulálunk a fiúknak ezért a példaértékű sportteljesítményért és sikerért, amivel gazdagították a HTE kézilabda szakosztályának történelmét!

Csapattagok: Szolnoki Máté, Katonka Tamás, Tályai Tibor, Szabó Zsolt, Torma Péter, Köszörűs Dániel, Szolyka László, Kovács Zsolt, Uzsoki Dominik, Molnár Zsolt, Kovács József, Bódi Ákos, Szőllős Sándor, Rab Gyula, Buczkó György, Nagy Balázs, Balogh Szabolcs. Edző: Kiss Tibor.

5. helyért: Hajdúböszörményi TE - MISI SC 38-29 (20-13)

Ide kattintva visszanézheted a mérkőzések felvételeit!