Interjú a díjazottakkal

Villáminterjú a HTE női futsal csapatának csapatkapitányával és vezetőedzőjével.

Az MLSZ Futsal Bizottságának tagjai, valamint Kozma Mihály szakágvezető és Sito Riveira szövetségi kapitány szavazatai alapján kialakult a 2016-2017-es szezon női és férfi futsal NB I-es bajnokság egyéni díjazottjainak listája. A HTE két kategóriában is győzött: Tell Zsófia a bajnokság legjobb mezőnyjátékosa díjat nyerte el, Quirikó Vivien pedig az edzők között győzedelmeskedett.

Váratlanul ért a díj, vagy számítottál rá, hogy Te is az esélyesek között vagy?

Tell Zsófia: Váratlanul ért, mert nem kaptam még ilyen díjat, így nem is számítottam rá, de nagyon örültem és nagy megtiszteltetés.

Milyen érzés, hogy Téged választottak a bajnokság legjobb mezőnyjátékosának? Volt már részed korábban hasonló elismerésben a szakma részéről?

T.Zs.: Nem kaptam még korábban hasonló elismerést. Úgy érzem, hogy eddigi futsal pályafutásom alatt ez volt a legjobb szezonom, a mérkőzéseken segíteni tudtam a csapatot, a társaimat, és sikerült egy jó átlagot hoznom meccsről meccsre.

A bajnoki cím mellé begyűjtötted ezt az egyéni díjat is, hogyan értékeled az elmúlt szezont?

T.Zs.: A bajnoki cím mellett nagyon jól mutat ez a díj. Az aranyéremért megdolgoztunk, igazi csapatként működtünk ebben a szezonban, és köszönöm, hogy úgy gondolták, emellett még a legjobb mezőnyjátékosnak járó címet is megérdemlem.

Ha visszatekintesz az idényre, melyek voltak a legemlékezetesebb mérkőzések, illetve mi az a momentum, amire a legszívesebben emlékszel vissza?

T.Zs.: Izgalmas, színvonalas mérkőzéseket tudhatunk magunk mögött. Talán a legemlékezetesebbnek a hazai Astra elleni 9-3-at mondanám, ahol gólokkal is hozzájárultam a sikerhez.

Mit vársz a következő szezontól? Mennyire lesz nehéz megtartani a bajnoki címet?

T.Zs.: Nehéz lesz a következő szezon, mindenki a bajnokcsapatot akarja majd megverni, de ez természetes. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy megvédjük a bajnoki címet és emellett a kupát is megszerezzük.

Köszönöm szépen mindenkinek, aki úgy gondolta, hogy rászolgáltam a legjobb mezőnyjátékosnak járó díjra, és gratulálok az edzőmnek, Vivinek is a bajnokság vezetőedzője címért, megérdemli (nem volt könnyű dolga velünk :)).

Váratlanul ért a díj, vagy számítottál rá, hogy Te is az esélyesek között vagy?

Quirikó Vivien: Az, hogy bajnoki címet nyertünk a csapattal, valamennyire előrevetítette, hogy az esélyesek között lehetek, így hazudnék, ha azt mondanám, hogy teljesen váratlanul ért, de az, hogy végül rám esett a választás, óriási elismerés!

Milyen érzés, hogy Téged választottak a bajnokság legjobb vezetőedzőjének? Volt már részed korábban hasonló elismerésben a szakma részéről?

Q.V.: Edzői pályafutásom során nem kaptam még hasonló elismerést, hatalmas örömmel tölt el, hogy első NB I-es szezonom végén a bajnokság edzőjének választottak, és egyben pozitív visszajelzés, hiszen a futsal szakma ítélte oda ezt a díjat.

A bajnoki cím mellé begyűjtötted ezt az egyéni díjat is, hogyan értékeled az elmúlt szezont?

Q.V.: Nehéz idényen vagyunk túl, elképesztően erős volt a mezőny, melyből négy csapat is kiemelkedett, de gyakorlatilag bármely együttes tudott meglepetést okozni. Nagyon örülök, hogy végül mi értünk fel a csúcsra, ráadásul a végén magabiztos előnnyel tudtuk megnyerni a bajnokságot. Szerintem ez elsősorban annak köszönhető, hogy a szezon nagy részében kiegyensúlyozottak voltunk, ritkán kerültünk hullámvölgybe, ha mégis volt olyan meccs, ami rosszul sült el, képesek voltunk már a következő összecsapáson ismét úgy teljesíteni, ahogyan az elvárható volt, sőt, egyik félidőről a másikra fel tudtunk javulni egy-egy rossz kezdés után.

Ha visszatekintesz az idényre, melyek voltak a legemlékezetesebb mérkőzések, illetve mi az a momentum, amire a legszívesebben emlékszel vissza?

Q.V.: Két mérkőzés kiemelkedik számomra: az Astra elleni fordításunk hazai pályán, amikor 1-3-ról végül 9-3-as győzelmet arattunk, illetve a rájátszásbeli Tolna elleni összecsapásunk idegenben, ahol az utolsó percben lőtt góllal nyertünk 3-2-re, és tettünk ezzel hatalmas lépést a bajnoki cím felé.

Szívesen emlékszem még vissza a kiskunfélegyházi Karácsonyi Torna megnyerésére, a bajnokavatás az utolsó hazai mérkőzésünkön pedig szerintem minden játékos és szurkoló számára felejthetetlen emlék marad.

Mit vársz a következő szezontól? Mennyire lesz nehéz megtartani a bajnoki címet?

Q.V.: Ahogy lehet hallani a híreket a többi csapat háza tájáról, talán az ideinél is nehezebb szezon elé nézünk, de mindent megteszünk, hogy a következő idényben is legalább ilyen sikerekkel gazdagítsuk a HTE történelmét.

Ezúton is szeretnék gratulálni Zsófi díjához, remélem, még sok hasonló sikerben lesz része a HTE színeiben!