"Szerethető, jó focit játszó, eredményes csapatot kell építeni"

Felnőtt férfi labdarúgó csapatunk Igor Bogdanovic irányításával vág neki az új szezonnak.

Ősztől Te irányítod a HTE felnőtt férfi labdarúgó csapatát. A csapat nem zárt jó évet, kiesett az NB III-ból és a 2017-18-as szezonban a Megyei I. osztályban indul. Sokat gondolkodtál, mielőtt elvállaltad a felkérést?

Igor Bogdanovic: Őszintén szólva, meglepetésként ért a vezetők felkérése, de igazi megtiszteltetés számomra, hogy velem együtt szeretnék a HTE felnőtt csapatát „rendberakni” és újra jó úton haladni. Nem hezitáltam sokat, hiszen kihívásokra vágyó ember vagyok. Egyetlen dolog, ami miatt kicsit is gondolkodtam, az az, hogy ha elvállalom az edzősködést a felnőtt csapatnál, akkor a játékot abba kell hagynom. És hogy mindenki tudja, ezt megtettem, ezentúl az edzői pályafutásomat szeretném tovább építeni, felnőtt szinten is.

Milyen változások várhatóak a játékosállományban? A tavalyi NB III-as keretből sok játékos marad? Lesznek érkezők?

Igor: Mint bármilyen egyesületnél a világon, úgy nálunk is lesznek változások. Természetes dolog, hogy a játékosok jönnek-mennek. A kollégáimmal együtt megbeszéltük, hogy a tavalyi keretből vannak játékosok, akiket érdemes itt tartani, így biztosan marad Jeremiás Gergő, Lovas Márton, Tóth Viktor, Andorkó Sándor, Szathmári Zsolt és Rőth András. Természetesen új játékosok is lesznek, de inkább nevezném őket visszatérőknek: Hortó Attila, Szabó Márton, Fodor Tibor, Tóth Tamás, Lippai Tibor, Linzenbold Zsolt és Bereczki Tamás is Hajdúböszörményben folytatja. De a terveink szerint lesznek még próbajátékosok, mindenesetre úgy gondolom, egy szerethető, jó csapat fog összeállni.

Kik fogják segíteni a munkádat a csapatnál?

Igor: Hegedűs Gábor szakmai igazgató úrral úgy beszéltük meg, hogy eddigi kollégáimmal, akikkel az utánpótlásban sikeresen dolgoztunk együtt, név szerint Rákos Csabával és Poczetnyik Csabával fogunk együtt dolgozni a felnőtteknél is. Mellettük továbbra is Gencsi András kapusedző és Bertalan Péter masszőr, valamint Berta László technikai vezető fogja segíteni a munkánkat.

Mikor kezditek a felkészülést? Edzőtábor, edzőmérkőzések vannak-e tervben?

Igor: A felkészülés július 10-én kezdődik egy megbeszéléssel, majd 18 órától az első edzéssel. Tervben van egy pár napos edzőtábor is, és eddig hat edzőmérkőzést sikerült lekötni.

Mik a célkitűzések a 2017-18-as idényre? Azonnali visszajutás az NB III-ba, vagy elsősorban a fiatalok beépítésén lesz a hangsúly?

Igor: Természetesen az lenne a legjobb, ha a fiatalokat beépítve tudnánk visszajutni az NB III-ba. De a klubvezetők és a szakmai stáb egyetért abban, hogy újra kell építeni a csapatot, minél több fiatal játékost beépíteni, és minél jobb helyen befejezni a szezont, ami az 1-5. hely valamelyikét jelenti. Úgy érzem, hogy ez egy reális, jó terv, a HTE-ből egy szerethető, jó focit játszó, eredményes csapatot kell építeni, ami néhány éven belül képes lehet visszajutni a magasabb osztályba.

Sok sikert kívánunk a 2017-2018-as szezonra!