Kezdődik a futsal szezon

Női futsalosaink a Magyar Kupában kezdik meg a szereplést.

Női futsalosaink július 31-én kezdték el a felkészülést a 2017-2018-as idényre. Ennek keretében az NB I és NB II keret tagjai ötnapos közös edzőtáborban vettek részt Hajdúböszörményben, helyszínül a Fürdőkerti Apartman és Étterem, valamint a Városi Sportközpont szolgált. Az öt nap alatt összesen hét edzésen vettek részt a lányok.

A felkészülés folytatásaként két edzőmérkőzésen vett részt NB I-es csapatunk: augusztus 21-én a TF együttese ellen Budapesten, másnap pedig Szekszárdon léptek pályára a lányok, mindkét mérkőzésen győzelmet aratva. A szeptember 2-án megrendezett ELTE Kupán a 3. helyet szerezte meg a HTE.

A csapattal együtt készült „régi-új” játékosunk, Szekér Anita, aki a Szekszárd FC együttesétől tért vissza Hajdúböszörménybe.

Szekér Anita: „A tavalyi bajnokság végeztével a terveim szerint befejeztem volna az aktív sportot, és a magánéletemre szerettem volna koncentrálni, azonban a sors máshogy alakította az életemet. Így a folytatás mellett döntöttem. A HTE-nél már játszottam korábban, tudtam, hogy a klubnál komolyan veszik a női futsalt, ám abban az időszakban más volt a szellemiség, a játékoskeret, és akkor úgy éreztem, hogy nem tudok a csapat segítségére lenni. Jelenleg azonban minden feltétel adott ahhoz, hogy a csapat maximálisan felkészülhessen a bajnokságra, amit igazol a HTE bajnoki címe is.

Az edzőtábor volt az első alkalom, amikor találkoztam a játékosokkal. Nem titok, hogy eléggé megosztó személyiség vagyok, de szerencsére a többiek örömmel fogadtak, sőt, rengeteget segítenek abban az első perctől kezdve, hogy beilleszkedjek mind a pályán, mind azon kívül. Az edzőtáborban, edzőmérkőzéseken jól teljesített mindenki, igyekeztünk odafigyelni a gyakorolt elemekre. Az ELTE Kupán a 3. helyet szereztük meg, ami miatt picit csalódott vagyok, mert a hármas döntőben gyakorlatilag csak azon múltak a helyezések, hogy ki rúgja be a helyzeteit. De inkább egy felkészülési tornán jöjjenek ki a hibák, mint tétmérkőzésen. Azt viszont elmondhatom, hogy nagyon jól éreztem magam a pályán! Látszik, hogy idén is erős lesz a mezőny, és jó meccsek lesznek a bajnokságban.

Hétvégén az NB II-es Salgótarján ellen kezdjük a kupasorozatot idegenben, ahol az ellenfélnek a döntetlen is elég a továbbjutáshoz. Sokszor játszottam már ellenük, kellemetlen játékstílust képviselnek, de bízom benne, hogy felül tudunk ezen kerekedni és győzelemmel hagyjuk el a pályát. A bajnokságban a Gyulai Amazonokkal kezdünk, akik fiatalok, lendületesek és kemények. Nagyon régen nyertem már bajnoki aranyat, úgyhogy a cél nem lehet más, mint az első hely. A vezetőségtől, a szurkolóktól minden támogatást megkapunk ehhez, és én minden erőmmel azon leszek, hogy ne okozzak csalódást, és a HTE meg tudja ismételni a tavalyi sikerét, aminek immár én is részese lehetek. Hosszú és nehéz szezon elé nézünk, minden pontért meg kell majd küzdeni, de ettől szép ez a sport!”

A lányok tehát a Magyar Kupában a Skorpió SE Salgótarján otthonában kezdik meg a szereplést szeptember 9-én 14.30 órai kezdettel. Az NB I-es bajnokság első fordulójában pedig szeptember 16-án az újonc Gyula ellen lép pályára a HTE Békéscsabán.

Az NB II-es bajnokság a szeptember 30-ai hétvégével kezdődik, lányaink a Nyírséget fogadják hazai pályán.

Quirikó Vivien: „Az NB II-es csapattal még bőven van időnk a rajtig, így a felkészülés részeként több edzőmérkőzést is szeretnénk játszani. A DEAC együttesével tervben van két meccs, és szeretném, ha még egy-két környékbeli gárda ellen meg tudnánk magunkat méretni az első forduló előtt.”

A 2. és 3. fordulóban hazai pályán játszanak NB I-seink: szeptember 23-án 15.30 órai kezdettel a Göcsej SK-t, szeptember 30-án 16.00 órakor pedig a Szekszárdot fogadják.