Újra a tabella élén

Női futsal: hazai pályán győztünk a Miskolc ellen.

NB I női futsal, 5. forduló: HTE - Miskolci Vénusz 5-3 (3-2)

Gól: Pádár (4), Tell ill. Váradi, Miliczki, Palakovics

HTE: Torma Lilla - Tell Zsófia, Bokor Adrienn, Szekér Anita, Kota Gabriella, Pádár Anita, Vígh Renáta, Szilágyi Mariann, Farkas Éva, Sebestyén Györgyi. Edző: Quirikó Vivien.

Lányaink a mérkőzés elejétől kezdve igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést, és már az ellenfél térfelén labdát szerezni. Ennek ellenére a 2. percben a vendégek szereztek vezetést egy oldalberúgást követően. A kapu elé berobbanó Váradiról maradt le a védőnk (0-1). A továbbiakban is próbálta uralni a mérkőzést a HTE, de a Miskolc kontrákból veszélyeztetett. A 4. percben Kota egy szép mozdulattal lódult meg a jobb szélen, majd Szekér Anitának továbbított, aki a hosszún érkező Pádárt hozta kihagyhatatlan helyzetbe (1-1). Ezt követően mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de vagy a kapusok tudtak hárítani, vagy a befejezésekbe csúszott hiba.

A 16. percben szabadrúgáshoz jutottunk, melyet Pádár készített elő a hosszú oldalon érkező Tell Zsófi elé, aki okosan helyezett az alsó sarokba (2-1). A 18. percben Kovács Anikó kapta meg második sárgalapját, amivel emberelőnybe került a Böszi. Azonban ebből nemhogy gyorsan növeltük volna előnyünket, hanem egy szöglet utáni kavarodás után a hátrányban játszó vendégek szereztek gólt Miliczki révén (2-2). Mielőtt kiegészülhetett volna a Miskolc, kihasználtuk a létszámfölényt: Tell Zsófi szemfüles keresztpasszát követően ismét Pádár helyezett a hálóba (3-2).

A második játékrész elején a HTE sokat veszélyeztette a miskolci kaput, de a fiatal Putnoky Zita jól állta a sarat. A 27. percben a vendégek ismét egalizálni tudtak, egy oldalberúgás után Palakovics ragasztott óriási gólt Torma hálójába. A játékrészt sok fault jellemezte miskolci részről, Kota Gabriellát nehezen tudták tartani a védők. A hatodik szabálytalanságért járó büntetőt Pádár értékesítette (4-3). Az egyenlítés érdekében a Vénusz letámadott, a 39. percben azonban Pádár állította be a végeredményt egy szép találattal (5-3).

Quirikó Vivien: „Nagy iramú mérkőzés volt, és hiába játszottunk fölényben a labdabirtoklást illetően, a Miskolc szívósan védekezett, vagy pedig egyszerűen elrontottuk a befejezéseket. Ha a kapu előtt jobban koncentrálunk, hamarabb is eldönthettük volna a három pont sorsát, és akkor talán engem – és a szurkolókat - sem kerülget infarktus a mérkőzés végéig.”

A mérkőzés összefoglaló videójáért katt ide!

NB II női futsal: HTE – MVFC Berettyóújfalu 0-2 (0-2)