Továbbjutás a Kupában

Női futsalosaink a legjobb nyolc között vannak.

Női Futsal Magyar Kupa, 2. forduló: Agenta Girls Szekszárd FC - HTE 1-2 (0-0)

Gól: Buchmüller (34') ill. Kota (32', 39')

HTE: Torma Lilla - Tell Zsófia, Pádár Anita, Szekér Anita, Vígh Renáta, Bokor Adrienn, Benkő Mónika, Kota Gabriella, Nagy Anikó, Farkas Éva, Szilágyi Mariann. Edző: Quirikó Vivien.

A Női Futsal Magyar Kupa 2. fordulójában rangadóra került sor, hiszen a bajnoki címvédő HTE a tavalyi ezüstérmes Szekszárd otthonában lépett pályára, ahol egy mérkőzésen dőlt el a továbbjutás sorsa. A szép számú közönség előtt megrendezett találkozón a Böszi sokkal több helyzetet alakított ki, de az első félidőben nem sikerült betalálni. Gyorsan összegyűltek azonban a halmozott szabálytalanságok, és a szekszárdiak két kisbüntetőhöz is jutottak, ám Torma Lilla mindkettőt hárította, így a félidőben 0-0 állt az eredményjelzőn. A második játékrészben is a HTE támadott, de a hazaiakat vagy kapusuk, vagy a kapufa segítette ki. A 32. percben megtört a jég: Benkő Mónika szemfüles labdaszerzését követően Kota Gabriella passzolt az üres kapuba. A böszörményiek nem örülhettek sokáig a vezetésnek, két perc elteltével egy oldalberúgást követően kiegyenlített az Agenta Girls. A találkozó vége álomszerűen alakult: amikor lélekben már mindkét tréner a hosszabbításra készült, a HTE még rohamozta a hazaiak kapuját, és 3 másodperccel a lefújás előtt Benkő Mónika lekészítését követően Kota Gabriella bombázott a kapuba, amivel eldőlt, hogy a HTE jut tovább!

Quirikó Vivien: "Megérdemeltük a győzelmet, több helyzetet alakítottunk ki, mint az ellenfél. Ugyanakkor ebből csak kettőt tudtunk gólra váltani, a helyzetkihasználásunkon még mindig van mit javítani. Az első félidőben nehéz helyzetbe kerültünk a faultok miatt, de nem omlottunk össze. Gratulálok a csapatnak, a győzelemhez és a hozzáálláshoz is!"

A Magyar Kupa legjobb nyolc közé jutott együttese: Gyulai Amazonok (NB I), Astra-Artifex Kiskunfélegyháza (NB I), DVTK-Vénusz (NB I), HTE (NB I), KRSE Budapest (NB II), Brandmission-Artifex Tolna-Mözs (NB I), Göcsej SK Zalaegerszeg (NB I), Szolnok Fanatic SE (NB II).

A mérkőzés teljes felvételéért katt ide!

MECCSAJÁNLÓ

2017.11.11. szombat 15:00, Városi Sportközpont: HTE – Gyulai Amazonok NB I női futsal mérkőzés

Belépő: 200 Ft. HTE-tagoknak ingyenes!