Kosaras hírek

Zajlik az élet a HTE kosárlada szakosztályánál.

Győzelmek az U11 leány kosárlabda bajnokságban.

HTE-Fúriák - Hadházi Farkasok 74-24

HTE-Fúriák - BKGDSE Báránd 41-22

Dobott pontok: Maszlag Zoé 8p, Szabó Nikolett 24p, Gibárti Dóra 3p, Nagy Katalin 23p, Kovács Enikő 18p, Szerdahelyi Sára 5p, Oláh Nóra 12p, Vass Viktória 2p, Torzsa Lili 4p, Gibárti Gréta 3p, Kacsó Dorina 10p, Biri Barbara 3p. Edző: Pipó Márton.

Pipó Márton edző: „Gratulálok a csapatnak, hiszen mindenki szerzett kosarat, és ami külön szívderítő, hogy mindenkinek van akciókosara! Külön gratulálok azoknak, akik kiemelkedően sok pontot tudtak ma szerezni és kijött belőlük, amire képesek jelenleg. Üdítő, hogy Nagy Kata és Szabó Niki nem csak a pontjaikkal, de a védekezésükkel és látványos játékukkal is ugyanúgy pályán vannak, de én szeretném a teljes csapatot kiemelni:

Kovács Enci-tetokounmpot, mert valami elképesztő pontossággal és odafigyeléssel játszott, végig koncentráltan, ráadásul hozzá fűződik a hétvége két legszebb mozdulata!

Nórit, mert sikerült többször is érvényesülnie, ami meg is látszik a szerzett pontjainak számán. Bízom benne, hogy valami elindul es ebből tud meríteni.

Kacsó Dorcsit, mert végre a hatalmas szívvel pályára tett védő és támadó munkája mellé érkeztek a pontok is, nagyon megérdemelte már.

Maszlag Zoét, mert a betegséget követően sikerült rendkívül motiváltan érkeznie a mérkőzésbe, végig lelkes volt és ilyen akaratos, céltudatos játékot még nem láttam tőle, mint ezen a hétvégén. Remélem, ezzel az akarással megyünk tovább vele is, mert akkor borítékolható egy kiugró fejlődés.

Torzsa Lilit, mert szintén betegségből érkezve kellett pályára lépnie, ami jól ment neki. Ezzel a lánggal kell tovább küzdenie neki is, hogy ugrásszerűen fejlődhessen tovább.

Gibárti Dórit, mert a második meccsen az ellenfél legjobbját sikerült személyi hiba nélkül semlegesítenie, mert kiemelkedő volt a gyorsasága, amihez társult az a tudás, amit mint a szivacs, úgy szív magába edzésről edzésre és mindig az arcára van írva, hogy mennyire élvezi. Nem is látszott rajta, hogy csak december óta vallhatja magát HTE-Fúriának ikertestvérével.

Gibárti Grétit, mert sikerült neki is felpörögnie a meccsre és elég keményen, akaratosan játszania, rengeteget tanult december óta és tudott adni a csapatnak.

Vass Vikit, mert az egész héten hátráltató fejfájását legyőzve tudott játszani, mindig jól védekezni. Rengeteget tud, amit meg is mutat, hétköznap viszont sokkal több lakozik benne, napról-napra, edzésről-edzésre látható rajta a fejlődés, hasonlóan szivacs, akárcsak Dóri.

Szerdahelyi Sárit, mert ma láttam rajta, hogy igenis nagyon élvezi azokat a perceket, amit a pályán tölt és ma sikerült a legnagyobb akarattal játszania, csak így tovább és érkezni fog az áttörés nála is!

Biri Barbit, mert ő a csapat hideg vére és rá mindig lehet számítani, amit ma is bizonyított. Remélem a ma látott néhol vehemensebb játékot tudjuk majd nála rendszeresíteni, hogy a pontok is szaporodjanak a neve mellett, rohamosan! Azért a mindenre odafigyelő, rendkívül fegyelmezett és megfontolt stílusa megmaradhat!

Egy szó, mint száz: a ponthercegnő Szabó Niki, szorosan mögötte Kata, a hétvége játékosa pedig Kovács Enci-tetokounmpo.”

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Megyei férfi felnőtt: HTE - DEAC Öregfiúk 48-51

Szabó Tibor edző: „Végig meg volt az esély a győzelemre. Sajnos a 3 pontos dobásaink nem igazán találtak be, s így hiába vezettünk többször, éppen 3 pont hiányzott a hosszabbításhoz. Ez az egy üröm került az örömbe ezen a találkozón, ahol az esélyesebb csapat nyert! Szép volt fiúk, nagyot védekeztetek! Szinte csere nélkül kellett ma játszanunk. Várjuk vissza a hiányzókat!”

Február 15-én a Debreceni 12-ek csarnokába látogat felnőtt csapatunk.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Programajánló

2018.02.17. szombat, Középkerti-csarnok, 10.00-18.00: Országos fiú serdülő kosárlabda bajnokság ("A" csoport: Eger, Mezőcsát, Nyíregyháza, HTE-Gladiátorok)

Február 18-án 15:00 órától az U16-os HTE-Gladiátorok kísérheti pályára a Debreceni Főnix csarnokban a Magyar Kupadöntő bronz meccsének egyik csapatát!