Cikkek

Kilencgólos meccsen tartottuk itthon a három pontot

Az utolsó percig izgalmas összecsapáson nyertek női futsalosaink.

A HTE már a biztos alapszakasz-elsőség tudatában léphetett pályára az NB I bajnokság 19. fordulójában, a Miskolc szempontjából azonban fontos volt a pontszerzés, hogy felsőházi reményeiket életben tartsák. A mérkőzés legeleje jól alakult a vendégek számára, hiszen rögtön az első percben egy labdaszerzést követően Bernáth Csilla törhetett kapura, és megszerezte a vezetést a borsodiaknak. A kapott gól nem törte meg a mieinket, akik a játékrész nagy részében dominálni tudtak, és már a 2. percben kiegyenlítettek Pádár Anita távoli lövéséből. Néhány perc múlva Tell Zsófia révén átvettük a vezetést, majd a 16. percben ismét Pádár növelte a HTE előnyét, így 3-1-es hazai vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

A második játékrészben más felfogásban lépett pályára a Vénusz, ami láthatóan összezavarta csapatunkat. Az egyéni hibákat kihasználták a vendégek, Bernáth kétszer, Palakovics egyszer talált be Torma kapujába, aminek köszönhetően a félidő derekán már a miskolciak vezettek 4-3-ra. A böszörményiek nem adták fel, aminek meg is lett az eredménye: a 39. percben Pádár góljával egalizált, majd néhány másodperccel a lefújás előtt Tell szépségdíjas találatával nyert a Böszi!

A szép számban kilátogató hazai és vendég szurkolók küzdelmes, izgalmas összecsapást láthattak.

NB I női futsal, 19. forduló: HTE - Miskolci Vénusz 5-4 (3-1)

Gól: Pádár Anita (2', 16', 39'), Tell Zsófia (5', 40') ill. Bernáth Csilla (1', 22', 31'), Palakovics Laura (26')

HTE: Torma Lilla - Tell Zsófia, Pádár Anita, Szekér Anita, Kota Gabriella, Vígh Renáta, Bokor Adrienn, Nagy Anikó, Kovács Anikó, Mogyorósi Zsuzsanna. Edző: Quirikó Vivien.

Quirikó Vivien: „Az első játékrész alapján magabiztos győzelemre számítottam, de a miskolciak második félidei játékára nem találtuk az ellenszert. Dicséret a csapatnak, mert ennek ellenére nem adták fel, és az utolsó percig küzdve, szinte vért izzadva, de sikerült itthon tartanunk a három pontot.”

Összefoglaló

NB II-es csapatunk a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzésre utazott Békéscsabára.

A hazaiak a 7. percben megszerezték a vezetést, amire sokáig nem jött válasz, azonban Bölömi Ibolya még a lefújás előtt néhány másodperccel egalizálni tudott. Csapatkapitányunk a szünet után folytatta a gólgyártást, majd a 24. percben Mága Alexandra állította be az 1-3-as végeredményt.

NB II női futsal: Békéscsabai Wanted SC - HTE 1-3 (1-1)

Gól: Balogh Viktória (7') ill. Bölömi Ibolya (20', 21'), Mága Alexandra (24')

HTE: Varga Linda - Bölömi Ibolya, Pálóczi Krisztina, Nagy Mária, Mága Alexandra, Madzin Dóra, Szekeres Anna, Malachovszky Dóra, Kutnyánszki Katalin. Edző: Berta László.

MECCSAJÁNLÓ

2018.03.18. vasárnap 17:00, Bocskai-csarnok: HTE - Szolnok Fanatic SE NB II női futsal mérkőzés

Belépő: 200 Ft.