Egál két meccs után

A második mérkőzést követően döntetlen a bajnoki döntő állása.

Kiskunfélegyházán került sor az NB I női futsal bajnokság döntőjének második mérkőzésére, ahol Kota és Pádár két-két góljával 4-2 arányban nyert a HTE, így a három nyert mérkőzésig tartó bajnoki döntő első két felvonását követően 1-1 a párharc állása.

A HTE rögtön az első percben megszerezte a vezetést: Torma Lilla kidobásából Kota Gabriella juttatta szép mozdulattal a labdát az Astra kapujába (0-1). A félidőben nem változott az eredmény, egygólos HTE-előnnyel mentek pihenőre a csapatok. A második játékrész 4. percében Bokor Adriennt piros lappal kiállították, így emberhátrányba került a Böszi. A két perces létszámhátrányt hősiesen kivédekezte a Tell-Szekér-Nagy trió, mögöttük Torma állta a sarat, azonban a 30. percben egalizálni tudtak a hazaiak Szabó Boglárka fejesgólja révén (1-1). Egy percre rá máris jött a válasz, Kota volt ismét eredményes (1-2). Az előnyt a 36. percben Pádár Anita növelte szabadrúgásból (1-3), ám két perc múlva Szabó hozta fel egy gólra az Astrát (2-3). A megnyugvást adó utolsó Böszi-találatot Pádár szerezte a lefújás előtt egy perccel: labdaszerzést követően egyedül törhetett a kiskunfélegyházi kapura, és helyezett higgadtan Farkas Katalin hálójába (2-4).

NB I női futsal, bajnoki döntő 2. mérkőzés:

Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls – Hajdúböszörményi TE 2-4 (0-1)

Gól: Szabó B. (30’, 38’), illetve Kota (1’, 31’), Pádár (36’, 39’)

HTE: Torma Lilla – Tell Zsófia, Szekér Anita, Kota Gabriella, Pádár Anita, Bokor Adrienn, Vígh Renáta, Nagy Anikó, Kovács Anikó, Mogyorósi Zsuzsanna. Edző: Quirikó Vivien.

Quirikó Vivien: "Nagy dicséret a csapatnak, hatalmasat küzdöttek a játékosaim, extra teljesítmények voltak egyéni és csapatszinten. Fel tudtunk állni a nehéz helyzetekből, a kiállítás után kettőzött erővel küzdöttünk, így úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. Megnyugodnunk nem szabad, de ilyen hozzáállással jó eséllyel megyünk neki a hátralévő meccseknek."

A harmadik mérkőzésre május 19-én, szombaton 15 órától kerül sor a Városi Sportközpontban.

..........................................................................................................................................

Több mint két év szünet után újra nemzetközi megmérettetésen szerepelt a magyar női felnőtt futsal válogatott.  A HTE-ből három játékos, Torma Lilla, Bokor Adrienn és Kota Gabriella képviselhette hazáját a Moszkvában rendezett Győzelem Napi tornán, amin Magyarország mellett a világ elitjéhez tartozó spanyolok, oroszok és lengyelek vettek részt.