Előnyben a HTE

Az NB I női futsal bajnoki döntőjében 2-1 a párharc állása a HTE javára.

Az NB I női futsal bajnoki döntőjének harmadik mérkőzésén hazai pályán fogadta a HTE a kiskunfélegyházi Astra együttesét, és gólzáporos összecsapáson 7-6 arányban nyert. Pádár Anita 3, Tell Zsófia és Nagy Anikó 2-2 góllal járult hozzá a győzelemhez.

Ezzel a HTE a három nyert mérkőzésig tartó párharcban 2-1-re vezet riválisával szemben. Szombaton 19.30-as kezdéssel Szigetszentmiklóson kerül sor a negyedik találkozóra.

NB I női futsal, bajnoki döntő 3. mérkőzés: HTE – Astra Kiskunfélegyháza 7-6 (5-2)

Gól: Pádár Anita (3), Tell Zsófia (2), Nagy Anikó (2) ill. Krascsenics Petra (3), Nagy Anett, Gelb Mónika, Dominika Dikanová

HTE: Torma Lilla – Tell Zsófia, Szekér Anita, Pádár Anita, Kota Gabriella, Vígh Renáta, Nagy Anikó, Pálóczi Krisztina, Kovács Anikó, Mogyorósi Zsuzsanna. Edző: Quirikó Vivien.

A mérkőzést a HTE kezdte aktívabban, már az első percekben akadt dolga a vendégek kapusának, egy esetben pedig a kapufa is kisegítette a kiskunfélegyháziakat. Az Astra első komolyabb helyzete Szabó Boglárka előtt adódott, aki egy labdaszerzést követően tört a hazaiak kapujára, de Torma Lilla hárítani tudta a ziccert. Az 5. percben a Böszi megszerezte a vezetést, egy szép összjáték után Szekér Anita passzát Pádár Anita váltotta gólra (1-0). A találatot követően újabb helyzeteket alakítottak ki a hazaiak, akik a 7. percben kétgólosra növelték előnyüket, Tell Zsófia lőtte ki laposan a hosszú sarkot (2-0). Ezután az Astra kezdett magára találni és veszélyesebben játszani, a hazaiak kapusának résen kellett lennie. A 10. percben szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, Krascsenics Petra 13 méterről helyezett a léc alá (2-1). Két perc múlva egalizálni tudott Dombó János csapata, egy indítást követően Szabó Boglárka hozta kihagyhatatlan helyzetbe Nagy Anettet, aki higgadtan passzolt az üres kapuba (2-2). A 14. percben Kota Gabriella került ziccerbe, átemelte a kapujából késve kijövő Farkas Katalin felett a labdát, ám a hálóőr buktatta a hazaiak támadóját, amiért a kiállítás sorsára jutott. A vendégek láthatóan nem voltak felkészülve erre az eshetőségre, és némi tanakodás után Balázs Eszter állt be a kapuba. Az emberelőnyt szinte rögtön gólra váltotta a Böszi, Pádár Anita lőtte ki a hosszú felső sarkot (3-2). A 16. percben előbb Nagy Anikó növelte a HTE-előnyt (4-2), majd ugyanebben a minutumban ismét Pádár volt eredményes (5-2). A gól után kapust cserélt az Astra, Urbán Anett vállalta magára a hálóőr szerepét, aki rögtön néhány nagy védéssel mutatkozott be új szerepkörében.

A félidőben több találat nem született, ám azt lehetett gondolni, hogy a szünet után a hazaiak folytatják a gólgyártást a kapusukat nélkülöző ellenfelükkel szemben. A második játékrészre azonban mintha bent ragadtak volna az öltözőben a böszörményiek, Nagy Anették pedig hatalmas elánnal estek neki vendéglátóiknak. A 22. percben egy kontratámadás végén Gelb Mónika gólja hozta vissza a vendégek reményeit (5-3). Hektikus volt a játék, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, a befejezések azonban vagy pontatlanok voltak, vagy pedig a kapusok remekeltek. A 26. percben Tell Zsófia növelte ismét háromgólosra a kék mezesek előnyét (6-3), egy perccel később pedig a fiatal Nagy Anikó szerezte meg második találatát (7-3). Négygólos HTE-vezetésnél mindenki azt hihette, hogy eldőlt a mérkőzés, kivéve a kiskunfélegyháziakat, akik továbbra sem adták fel, és a gólszerzés érdekében a találkozó hátralévő perceiben egyre inkább átálltak vészkapus játékra. A 29. minutumban ennek meg is lett az eredménye, Gelb Mónika passzából Krascsenics Petra helyezett közelről Torma Lilla hálójába (7-4). A mérkőzés utolsó részében érezhetően a vendégek játszottak fölényben, azonban a böszörményiek előtt is adódott néhány nagy helyzet, amit nem tudtak kihasználni. A 35. percben Dikanová helyezett szép mozdulattal a kapuba Urbán passzát követően (7-5), két perccel később pedig Krascsenics Petra szerezte meg egymaga harmadik, csapata hatodik találatát (7-6), felhozva egy gólra a vendégeket. Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve rohamoztak Szabó Bogiék, a HTE-játékosok érezhetően elfáradtak, győzelmi reményeiket főként Torma bravúrjai tartották életben. A lefújásig már nem született több gól, ezzel eldőlt, hogy a HTE vág neki előnnyel a bajnoki döntő negyedik meccsének.

A mérkőzés videós összefoglalójáért katt ide!