Bajnok a HTE felnőtt női kézilabda csapata

A HTE nyerte az NB II felnőtt női bajnokság Észak-keleti csoportját!

Az utolsó fordulóban a HTE hazai pályán fogadta a Kölcsey DSE Nyíregyháza együttesét. Nagy Attiláék kétgólos győzelmet arattak, és ezzel megnyerték az NB II felnőtt női bajnokságot.

NB II felnőtt női kézilabda: HTE – Kölcsey DSE Nyíregyháza 35-33 (24-15)

A Hajdúböszörményi TE felnőtt női kézilabda csapata július végén kezdte meg a felkészülést a soron következő bajnoki évadra az NB II Észak-keleti csoportjában. A csapat nagy része 20 év körüli, így a rutin hiányát a munkával próbálták kompenzálni. Nagy Attila edző: „A nyári munka nagyon jól sikerült, amit egy hazai rendezésű tornával zártunk le. Az őszünk elég felemásra sikeredett. Nem várt vereség és több idegenbeli bravúr tette izgalmassá az év első felét, amit 3 vereséggel zártunk. A téli alapozás után remek rajtot vettünk tavasszal, győztünk Debrecenben és megvertük a regnáló bajnok, Mátészalka csapatát is. Ahogy haladtunk előre az időben egyre jobban látszott, hogy szinte biztosan érmet nyer a csapat. Sokat tanultunk az őszi vereségekből, ami tovább szilárdította a csapategységet. Az eredmények úgy alakultak, hogy a bajnoki cím sorsa az utolsó mérkőzésen, saját közönségünk előtt dőlt el. Nagyon örültünk, hogy sokan kilátogattak és megtisztelték a lányokat azzal, hogy végig buzdították a csapatot. Végeredményben egy nagyon kiélezett és erős bajnokságot sikerült megnyernünk, folytatván az elkezdett sormintát (3 év, 3 érem). A jövő év legfontosabb feladata az lesz, hogy egyben tartsuk a csapatot, illetve minél több helyi kötődésű fiatal jusson szóhoz az ifjúsági bajnokság mellett a felnőttek között is. Végezetül az egész csapat nevében szeretnénk köszönetet mondani Hajdúböszörmény Város Önkormányzatának, Kiss Attila polgármester úrnak, Komáromi Imre elnök úrnak, Kiss Antal szakosztályvezető úrnak, Hadházi Csaba technikai vezetőnek, Kállai Lajos gyúrónak, a Hajdúnánás SK vezetőségének a kettős játékengedélyű játékosok biztosításáért és mindazoknak, aki valamilyen formában segítették a csapat munkáját. Reméljük, hogy nagy dicsőséget tudtunk szerezni a városnak és az egyesületnek egyaránt. 2019 májusáig az NB II Észak-keleti csoportjának bajnoka a HTE!”

A HTE bajnoki címet szerzett csapata: Bakos Zsuzsanna, Balla Barbara, Balla Viktória, Balogh Nikoletta, Balogh-Silye Rita Orsolya, Berényi Janka, Cserős Petra, Dobi Mária, Erdei Anett, Forgács Csenge, Gyökös Barbara, Kiss Gréta Emese, Konyári Krisztina, Koszta Enikő, Kovács Magdolna, Lengyel Leonetta, Nagy Diána, Pál Dorina Fanni, Péntek Fanni, Sári Janka, Sári Kata, Szabó Lilla, Szabó Rebeka, Szegedi Eszter, Szilágyi Krisztina, Tardi Zsuzsanna. Edző: Nagy Attila.

Gratulálunk!