Cikkek

Éremeső a labdarúgóknál

Szép eredményekkel zárta a szezont a HTE labdarúgó szakosztálya.

Felnőtt csapatunk már az utolsó előtti fordulóban megnyerte a Megyei I. o. bajnokságot, ezzel kivívta a jogot az NB III-as tagságért folyó küzdelmekre, mely során a Bács-Kiskun megyei bajnok Kecskemét együttesével vív oda-visszavágós párharcot. Ezen kívül a Megye Kupában döntőt játszanak Igor Bogdanovicék, ahol Tiszacsege gárdája lesz az ellenfél.

Országos II. o. bajnokságban szereplő U15 és U14 csapatunk is aranyérmes lett. Az U14-esek az első osztályba jutásért vívhatnak rájátszást. Az első fordulóban Mezőkövesd lesz a HTE ellenfele.

Megyei U14 csapatunk hibátlanul nyerte meg csoportját, és így az összesített megyei bajnoki címért játszik a play-offban, ahol az első két mérkőzést sikerrel vették a böszörményiek.

III. o. U19-es gárdánk bronzérmet szerzett, I. o. U12-eseink pedig a 2. helyen végeztek.

NB I női futsal csapatunk megvédte bajnoki címét. Leány csapataink közül az U17 és U15 a 3. helyet szerezte meg a megyei keresztpályás bajnokságokban.

Az elmúlt hét eredményei:

A HTE felnőtt labdarúgó csapata az utolsó fordulóban már bajnokként fogadta a DVSC tartalékcsapatát, aki ellen 3-3-as döntetlent ért el.

Megyei I. o. felnőtt: HTE – DVSC II. 3-3 (1-1)

Gól: Jeremiás Gergő (2), Barna Béla Dávid. Edző: Igor Bogdanovic.

A Megye Kupa elődöntőjében Sárrétudvari otthonában győzött a HTE. A másik ágon Tiszacsege jutott a döntőbe.

Megye Kupa, 3. forduló: Sárrétudvari KSE – HTE 1-3 (1-1)

Gól: Barna Béla Dávid, Linzenbold Zsolt, Oláh Norbert. Edző: Igor Bogdanovic.

Igor Bogdanovic: „Amikor összeáll egy új csapat, mindig izgalmas elkezdeni a közös munkát.  Most, hogy befejeződött a bajnokság, úgy gondolom, igazából senkinek nem kellet izgulnia. Sikerült összekovácsolni egy bajnokcsapatot. Nyilván voltak rosszabb mérkőzések, kisebb hullámvölgyek a szezonban, de azt gondolom, ha valaki így nyer bajnokságot, ahogy nekünk sikerült, nincs nagyon miről beszélni. 30 mérkőzésből 28 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség a mérlegünk. 162 gólt rúgtunk és csupán 25-öt kaptunk. Házi gólkirályunk Jeremiás Gergő lett 39 találattal. Mögötte szorosan Nagy Máté végzett 32-vel, a harmadik pedig Barna Béla Dávid lett 21-gyel. Nagyon jó szezont produkált a csapat. Szeretném megköszönni a közös munkát a városvezetőknek, klubvezetőknek, a szakmai stáb tagjainak, a szurkolóknak, és nem utolsósorban a játékosaimnak.”

Megyei I. o. U19: HTE – DLA 7-3 (5-1)

Gól: Szabó Flórián (4), Hortó Dávid (2), Varga Zsolt. Edző: Molnár István.

III. o. U19: HTE – Filo SE 4-0 (2-0)

Gól: Barna Béla Dávid (2), Bányász Krisztofer, Olajos István. Edző: Igor Bogdanovic.

III. o. U17: HTE – Filo 5-2 (3-1)

Gól: Szakács Dániel Attila (2), Bányász Alex Attila (2), Csirkés Imre. Edző: Rákos Csaba, Poczetnyik Csaba.

II. o. U15: Fehérgyarmat SC – HTE-Olasz FS 1-5 (0-2)

Góllövő: Váradi Marcell (2), Hadházi Sándor Máté, Papp G. Benedek, Gergely Erik. Edző: Jeremiás Gergő.

Megyei U14, rájátszás: HTE – DASE 1-0 (0-0)

Gól: Lakatos Attila. Edző: Sipos Elemér, Kiss Antal.