Kiváló évet zárt a HTE kézilabda szakosztálya

Két arany és két bronzérem a mérleg a 2017-18-as szezonban.

A szakosztály legnagyobb sikere 2017-18-ban az NB II-es felnőtt női csapat bajnoki címe. Nagy Attiláék az utolsó fordulóban hazai közönség előtt győztek és ünnepelhették a bajnoki címet.

A junior lányok a 7. helyen zárták a küzdelmeket.

A HTE U13 leány kézilabda csapata remek szezont zárt. A fiatal sportolók rendkívül jól vették az akadályt az alapszakaszban, így veretlenül jutottak a felsőházba. A felsőházban is tovább tartott a menetelés, hiszen minden ellenfelet sikerült legyőzni, így a végén nagyszerű teljesítménnyel megérdemelten az első helyet szerezték meg. Az U13-as bajnoki tornákkal párhuzamosan a csapat az Országos Serdülő Bajnokságban is szerepelt. A 2004/2005-ös születésű lányok a 2002-es korosztályú serdülők között végül a 8. helyen zártak a 14 csapatos mezőnyből álló tabellán. Poczetnyik Mária edző: „A serdülő bajnokságban az ifiben is játszók és a kisebbek folyamatosan cserélődtek, hiszen a szakmai cél elsősorban a játéklehetőség biztosítása volt mindenki számára. Az ott szerzett tapasztalatokat hasznosították a lányok az U13-as, illetve az ifjúsági csapatban. A siker kulcsa nem csak a tehetség, a kemény munka volt, hanem a pozitív hozzáállása a lányoknak, az egyesület mellet pedig a szülők, testvérek, barátok támogatására is mindig számíthattunk. Szép volt lányok!” A csapat tagjai: Arnócz Nikolett, Balogh Rebeka Zsófi, Eszenyi Gréta, Fegyveres Flóra, Frájter Dzsenifer, Frájter Kitti, Kiss Petra, Komoróczy Gréta Zsófia, Kovács Lili, Könczöl Ágnes, Munkácsi Brigitta, Poczetnyik Dóra Lisa, Szabó Kriszta, Takács Orsolya, Tályai Renáta, Uzonyi Zsófia, Zaveczki Alexandra. Edző: Poczetnyik Mária.

A 2017-18-as NB II felnőtt férfi bajnokság az elmúlt évek egyik, talán a legerősebb pontszerző versenye volt. Már az őszi fordulóban bebizonyosodott, hogy egy csapat sem mehet biztosra egy mérkőzésen sem. Az utolsó két fordulóig a 4-9. helyen bárki végezhetett. A HTE végül a 8. helyen zárta a bajnokságot, pontazonossággal a 7. helyezettel, azonban ebben az esetben a gólarány volt a döntő. 

Férfi ifjúsági csapatunk nagyon szép eredményt elérve bronzérmet szerzett a III. o. bajnokságban. A korábbi bajnokságokhoz képest az idei rendkívül hosszúnak számított, ugyanis 15 csapat küzdött hétről-hétre egymással.

Bakos Károly edző: „A felnőtt mérkőzésekre visszatekintve sajnos maradt bennem egy kis "hiányérzet", de emellett voltak szép és bravúros győzelmeink, emlékeink is! Dolgozni fogunk tovább, készülünk a következő bajnoki évadra! A junior fiúk évek óta kitartó munkát végeznek a siker érdekében, aminek most meg is lett a gyümölcse. Nagyon büszke vagyok a srácokra! Köszönöm nekik az éves munkájukat! Kellemes nyári szünetet és pihenést kívánok mindenkinek! Köszönöm a vezetőségnek, a szurkolóknak, barátoknak az egész éves támogatásukat és biztatásukat! Hajrá HTE!”

A Hajdú-Bihar megyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő csapat is a 3. helyen zárta a küzdelmeket.