Kota Gabi öt góllal zárta az EB-selejtezőt

Kota Gabriella vezérletével csoportmásodikként zárt a női futsal válogatott az Európa-bajnoki selejtezőn!

Az UEFA tavaly döntött arról, hogy 2019-től a női futsal válogatottak számára is megrendezi hivatalos Európa-bajnokságát. Az első ilyen tornát 2019 elején tartják négy válogatott részvételével.

A magyar felnőtt női futsal válogatott is nevezett a sorozatra, és Cserkasziban próbálta meg kiharcolni az Európa-bajnoki részvételt, Fehéroroszország, Kazahsztán és a házigazda Ukrajna együttese mellett.

A selejtező első játéknapján a magyarok bravúros 4-4-es döntetlent értek el a favoritnak számító ukránok ellen, amelyből a HTE játékosa, Kota Gabriella két góllal vette ki a részét! A csütörtöki napon Kazahsztán volt a magyar lányok ellenfele, akik ellen sima, 8-4-es győzelmet arattak. Kota ismét eredményes volt, három gólt szerzett a találkozón. Az utolsó, fehéroroszok elleni összecsapáson 4-3-as magyar győzelem született. A magyar válogatott tehát veretlenül, 7 ponttal, csupán rosszabb gólkülönbséggel csoportmásodikként zárta a tornát, és maradt le így egy hajszállal az EB négyes döntőjéről.

Kota Gabriella: "Örültem, hogy meghívást kaptam az EB-keretbe, bíztam benne, hogy a moszkvai tornán nyújtott teljesítményemmel sikerült bebiztosítani a helyemet, és még több alkalommal lehetek a válogatott tagja. Óriási élmény volt a magyar női futsal történetének első tétmérkőzésein részt venni, mindannyian átéreztük, hogy nagy dologról van szó, annak pedig külön örülök, hogy az első találatot én szereztem. Szerintem a csapat várakozáson felül teljesített, minden meccsen volt több játékos is, aki extra teljesítményt nyújtott, nem „ölt meg” minket a nyomás, sem egyénileg, sem csapatként. Előzetesen nem tudtuk, mik az esélyeink, de minden találkozóra úgy mentünk ki, hogy megnyerjük, ami kis híján össze is jött! Sajnálom, hogy lecsúsztunk a négyes döntőről, kicsit több koncentrációval összejöhetett volna, de így is büszkék lehetünk, hiszen statisztikailag ötödikek lettünk az EB-n. A saját teljesítményemmel nagyjából elégedett vagyok, az első két mérkőzésen úgy gondolom, sokat hozzátettem a játékhoz, gólokat is szereztem, a harmadikon viszont összeszedtem egy kisebb sérülést, ami miatt nem is tudtam túl sokat játszani. Nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a tornán, alig várom a következő válogatott eseményt. Viszont végre elkezdődik az NB I-es bajnokság is, aminek a tavalyihoz hasonló célokkal vágunk neki! Az első fordulóban egy megerősödött Szekszárdot fogadunk itthon. Reméljük, hogy minél többen eljönnek szurkolni, bízom benne, hogy győzelemmel kezdjük az új idényt!"

A hétvégén már újra az NB I-es bajnokságan bizonyíthat Gabi, a HTE szombaton 15 órától hazai pályán fogadja a Szekszárd együttesét.

2018.09.22. szombat, Városi Sportközpont: HTE – Agenta Girls Szekszárd FC NB I női futsal mérkőzés

13 óra: U17 mérkőzés

15 óra: Felnőtt mérkőzés

Belépő: 200 Ft. A belépőt váltók között HTE futsalos ajándékok kerülnek kisorsolásra!