Döntetlen a rangadón

Futsalosaink itthon fogadták Szekszárd együttesét az első fordulóban.

A 2018-19-es NB I női futsal bajnokság Hajdúböszörményi TE – Agenta Girls Szekszárd FC rangadóval vette kezdetét, melyre sok néző kilátogatott a hajdúböszörményi Városi Sportközpontba, és a szekszárdi szurkolók is elkísérték kedvenceiket, így a csapatok kiváló hangulatban léphettek pályára.

A találkozó első komolyabb lehetősége a Böszi előtt adódott. A HTE szabadrúgáshoz jutott 10 méterre a vendégek kapujától, Tell Zsófia lövése csupán néhány centivel ment el a hosszú kapufa mellett. A 3. percben Ganczer Hajnalka szerzett labdát a félpályánál, és ragasztott hatalmas gólt 10 méterről Torma kapujába. (0-1) A válaszra azonban nem kellett sokat várni, három perc elteltével egy szögletet követően Bokor Adrienn egyenlített. (1-1) A félidő további részében kiegyenlített volt a játék, mindkét csapat nagy figyelmet fordított a védekezésére, néhány helyzet adódott csupán mindkét oldalon, a kapusok azonban résen voltak.

A második játékrész elején Kota cselezte be magát a kapu elé, lövését védte Hargas, majd rögtön a másik oldalon Beke került helyzetbe, Torma azonban hárította a ziccert. A 26. percben egy labdaszerzést követően Tell törhetett egyedül a kapura, de Yarova hátulról buktatta. A hazai közönség egyöntetűen felhördült, a szekszárdiak tízese azonban megúszta egy sárga lappal az esetet. A hátralévő percekben helyzetek leginkább távoli lövésekből adódtak, melyeket Torma és Hargas is magabiztosan védett.

Quirikó Vivien: „Mindkét csapat koncentráltan védekezett, néhány nagyobb helyzet alakult ki mindkét oldalon. Úgy érzem, egy hajszállal közelebb voltunk ahhoz, hogy mi szerezzünk még egy gólt. Bízom benne, hogy az elkövetkező meccseken pontosabbak leszünk a befejezéseknél.”

Horváth Tamás fotóiért katt ide!

Kovács Gábor fotóiért katt ide!

A mérkőzés videós összefoglalójáért katt ide!

A HTE szombaton 18 órai kezdettel Miskolcon lép pályára.