Háromgólos győzelem az újonc ellen

A HTE az NB I női futsal bajnokság 5. fordulójában az újonc TFSE gárdáját fogadta.

A Böszi jól kezdte a találkozót, az első percben Bokor Adrienn szerzett labdát a félpályánál, létszámelőnyben támadhatott a HTE, melyet Pádár Anita fejezte be góllal (1-0). A vendégek első nagyobb lehetősége kontrából adódott, Juhász Andrea passzolta el a labdát a kapujából kijövő Torma Lilla mellett, Bokor azonban a gólvonal előtt menteni tudott. A 11. percben kétgólosra növelte előnyét a Hajdúböszörmény, egy szép Mogyorósi – Folk összjátékot követően előbbi gurított Terdik Tamara mellett a kapuba (2-0). A 16. percben Bokor cselezte be magát a vendégkapu elé és lőtt okosan az alsó sarokba (3-0). A félidő utolsó percében a hazai védők hibáit kihasználva Koch Fruzsina és Bede Anna került helyzetbe, Torma két nagy hárítást is bemutatott, azonban végül a gólvonalról három HTE-játékos között Kochnak sikerült a kapuba juttatnia a játékszert (3-1). A lefújás előtt néhány másodperccel Benkő Mónika előtt adódott nagy lehetőség, aki átemelte a labdát Terdik felett, de a TFSE védője menteni tudott.

A második játékrészben továbbra is letámadott a HTE, ami rögtön az első másodpercekben helyzetet eredményezett, Folk Zsuzsanna ziccerét azonban hárította a vendégek hálóőre. Néhány perc múlva Mogyorósi szerezhette volna meg második gólját, Tell előreívelt labdáját vette át remekül és került helyzetbe, Terdik azonban jól jött ki a kapujából és védte az első lövést, a másodiknál már a szerencse is kellett, a lábáról lepattanó labda csupán néhány centivel kerülte el a kapufát. Az elkövetkező másodpercekben is résen kellett lennie a TF hálóőrének, a HTE beszorította ellenfelét a kapuja elé. A 31. percben Benkő szerzett labdát a vendégek térfelén, majd önzetlenül passzolt az üresen maradt Tell Zsófiának, aki Terdik felett a kapuba emelte a labdát (4-1). A 34. percben kontrát vezetett a TFSE, Koch lövése a kapufán csattant, az ismétlés pedig mellé ment. Torma gyorsan indította az üresen maradt Pádár Anitát, aki a kapuskidobásból gyönyörű gólt szerzett (5-1). A négygólos HTE-vezetés nem tartott sokáig, a vendégek rögtön a középkezdés után szépítettek Bede Anna révén (5-2). A kapott gól után a HTE előtt adódtak újabb lehetőségek. Folk labdaszerzést követően került helyzetbe, a labdát elgurította a kapus mellett, a kapufáról azonban kifelé pattant a játékszer. Szinte még ugyanebben a minutumban újra labdát szerzett a HTE támadója, amit lekészített az érkező Pádár elé, Terdik bravúrral védte a lövést. A 36. percben kapuskidobást követően Bede Anna fordult le Tell Zsófiáról, aki utolérve a TF támadóját elpöckölte előle a labdát, aki ezt követően elesett. A játékvezető szabálytalannak látta az esetet, és a hazaiak csapatkapitányát piros lappal kiállította. A két perces emberelőnyt nem tudta gólra váltani a budapesti együttes, sőt, hátrányban a hazaiak előtt is adódott lehetőség. A találkozó utolsó perceiben a vendégek többet veszélyeztették a böszörményi kaput, azonban vagy a kapufa, vagy Torma Lilla védései segítették ki a HTE-t, így több gól nem esett az összecsapáson.

NB I női futsal, 5. forduló: HTE - TFSE 5-2 (3-1)

Gól: Pádár Anita (2), Mogyorósi Zsuzsanna, Bokor Adrienn, Tell Zsófia

HTE: Torma Lilla - Bokor Adrienn, Tell Zsófia, Pádár Anita, Folk Zsuzsanna, Mogyorósi Zsuzsanna, Benkő Mónika, Szilágyi Mariann, Nagy Anikó, Nagy Mária. Edző: Quirikó Vivien.

Quirikó Vivien (HTE): „A múlt heti mérkőzéshez képest sokkal jobb felfogásban játszottunk, és bár voltak most is hibák, nagyrészt működött, amit megbeszéltünk, és ez eredményre vezetett. Gratulálok a csapatnak!”

Horváth Gábor (TFSE): „Végre kezdjük felvenni az első osztály ritmusát. Azt gondolom, hogy az egész mérkőzés során egyenlő ellenfelei voltunk a címvédőnek, sőt, a második félidőben talán inkább mi irányítottuk a meccset. A HTE viszont nagyon jó csapat, kegyetlenül kihasználta minden kisebb hibánkat és megérdemelten győzött. Úgy érzem, minden meccsen egyre élesebbek vagyunk, dolgozunk tovább, a kemény munka előbb-utóbb kifizetődik! Gratulálok, és sok sikert kívánok a Hajdúböszörménynek!”

A mérkőzés összefoglaló videójáért katt ide!

A mérkőzés fotógalériájáért katt ide!

Joomla! hibakereső konzol

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések