Fölényes siker a Vénusz ellen

Gólzáporos győzelemmel zárta az évet NB I női futsal csapatunk.

Az év utolsó bajnoki mérkőzésén a Miskolci Vénusz együttesét fogadta a HTE.

A kezdő sípszó előtt Kozma Mihály, az MLSZ Futsal Bizottságának elnöke adta át a 2017-18-as szezon legjobbjainak járó elismeréseket: Pádár Anita, a HTE játékosa a gólkirálynői címért járó díjat, Quirikó Vivien pedig a legjobb edzőnek járó elismerést vehette át a tavalyi teljesítményéért!

A mérkőzésen az elejétől kezdve a hazai csapat dominált, a szünetig két gólos előnyre tudtak szert tenni Tell Zsófiáék. A második játékrészben a HTE felőrölte a vendégeket, és végül 13-2-es, kiütéses győzelmet aratott. A gólokon összesen hat játékos osztozott: Pádár Anita 4 találatig jutott, a csapatkapitány Tell Zsófia mesterhármast jegyzett, Kota Gabriella és Nagy Mária 2-2 gólt szerzett, Folk Zsuzsanna és Benkő Mónika pedig 1-1 találattal járult hozzá a végeredményhez.

NB I női futsal, 9. forduló: HTE - Miskolci Vénusz 13-2 (3-1)

Gól: Pádár Anita (4), Tell Zsófia (3), Kota Gabriella (2), Nagy Mária (2), Benkő Mónika, Folk Zsuzsanna, illetve Bernáth Csilla (2)

HTE: Torma Lilla - Tell Zsófia, Bokor Adrienn, Pádár Anita, Kota Gabriella, Folk Zsuzsanna, Benkő Mónika, Nagy Anikó, Nagy Mária, Mogyorósi Zsuzsanna, Szilágyi Mariann. Edző: Quirikó Vivien.

Quirikó Vivien edző: „A mérkőzés elejét döcögősen kezdtük, de utána egyre több helyzetet tudtunk kialakítani, viszont a befejezéseknél nem voltunk elég pontosak. A második félidőben már sokkal jobb döntéseket hoztunk a kapu előtt, aminek köszönhetően nagyarányú győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatnak, Nagy Maricának külön is, első élvonalbeli góljaihoz! Szurkolóinknak köszönöm a remek hangulatot, és a névnapi köszöntést!”

Tell Zsófia csapatkapitány: „Gratulálok a csapatnak, habár sok helyzetet kialakítottunk és sikerült egy gólzáporos mérkőzést játszanunk, a helyzetkihasználással kapcsolatban még mindig hiányérzetem van. Meccsek óta igazi csapatként játszunk, ez vihet minket előre. Remélem, a sérülések és eltiltások is elkerülnek most már minket, és azt a teljesítményt tudjuk hozni, amire képesek vagyunk! Köszönjük a szurkolóinknak a biztatást!”

A mérkőzés összefoglaló videójáért katt ide!

Horváth Tamás fotóiért katt ide!

Kovács Gábor fotóiért katt ide!

2018-ban már nincs több bajnoki mérkőzése a HTE-nek, legközelebb január 6-án lépnek pályára Pádár Anitáék, amikor is a Ferencváros együttesét fogadják a Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóján.

A felkészülés jegyében december 22-23-án a VI. Karácsonyi Női Futsal Fesztiválon vesz részt a HTE Szigetszentmiklóson. A nyolc csapatos, kétnapos tornára NB I-es és NB II-es klubok kaptak meghívást, a HTE mellett többek között az Astra, a Tolna és az FTC együttese!