HTE-győzelem a Karácsonyi Női Futsal Fesztiválon

Nívós tornán végzett az első helyen női futsal csapatunk.

2018. december 22-én és 23-án került megrendezésre a VI. Karácsonyi Kratos-R.S.Z.-Begavill-Celerus-WSH Női Futsal Fesztivál, melynek idén Szigetszentmiklós adott otthont.

A tornán az ország élvonalbeli női futsal csapatai közül hat képviseltette magát (Astra Kiskunfélegyháza, Hajdúböszörményi TE, Tolna-Mözs, Miskolci Vénusz, Gyulai Amazonok és a budapesti TFSE), mellettük az NB II-es bajnokság Keleti- és Nyugati-csoportjának listavezetői, a DEAC és az FTC is meghívást kapott a kupára.

A szombati napon kerültek megrendezésre a csoportmérkőzések. A HTE a ’B’ jelű kvartettben szerepelt, a DEAC, az FTC és a Tolna együttese mellett. A debreceniek ellen magabiztos, 4-0-s győzelemmel nyitottak Tell Zsófiék. A gólgyártást Mogyorósi Zsuzsanna kezdte meg, őt követte Folk Zsuzsanna, majd Kota Gabriella és Pádár Anita is betalált. A Fradi ellen 2-0-ra győzött a Böszi, Pádár és Kota góljaival. A nap utolsó meccsén viszont már semmi sem jött össze lányainknak, és négygólos vereséget szenvedtek a tolnaiaktól, így csoportmásodikként kerültek a másnapi elődöntőbe.

Vasárnap következtek a helyosztók: a döntőbe jutásért a HTE-nek az ’A’ csoport első helyezettjével, a kiskunfélegyházi Astrával kellett megmérkőznie. Jó játékkal, Tell Zsófia duplájával és Pádár Anita találatával 3-1-es böszörményi siker született. A másik ágon a Tolna győzött a TFSE ellen, így a döntőben esély adódott, hogy a HTE visszavágjon Varga Adéléknak. Izgalmas összecsapáson a rendes játékidő 2-2-vel végződött - mindkét HTE-gólt Kota Gabi szerezte -, így a kupa sorsa büntetőpárbajban dőlt el. Böszörményi oldalon Kota, Folk és Pádár sem hibázott, míg Torma Lilla egy tolnai büntetőt hárítani tudott, így a párbajt 3-2 arányban nyerte meg a Hajdúböszörményi TE, és lett ezzel tornagyőztes!

Csoportmérkőzések:

HTE – DEAC 4-0

Gól: Mogyorósi, Folk, Kota, Pádár

HTE – FTC 2-0

Gól: Pádár, Kota

HTE – Tolna 0-4

Elődöntő: HTE – Astra 3-1

Gól: Tell (2), Pádár

Döntő: HTE – Tolna 2-2 (büntetőkkel 5-4)

Gól: Kota (2)

HTE: Torma Lilla – Tell Zsófia, Bokor Adrienn, Pádár Anita, Kota Gabriella, Folk Zsuzsanna, Nagy Anikó, Nagy Mária, Mogyorósi Zsuzsanna. Edző: Quirikó Vivien.

Quirikó Vivien: „Nagyon örültünk, hogy meghívást kaptunk a Karácsonyi Női Futsal Fesztiválra. Mivel felkészülésre nem sok idő van, lesz - hiszen január első hétvégéjén már a Magyar Kupában játszunk -, valamint december eleje óta nem volt mérkőzésünk, így nem volt kérdés, hogy elfogadjuk a meghívást. Gyakorlatilag az ország legjobb női futsal együttesei vettek részt a két napos megmérettetésen, úgyhogy remekül szolgálta a felkészülést ez a torna. A szervezés kiváló volt, minden fronton nagyon színvonalas volt a rendezvény. Annak pedig természetesen külön örülünk, hogy mi végeztünk az első helyen.”

A torna végeredménye:

1. hely: Hajdúböszörményi TE
2. hely: WSH Tolna-Mözs
3. hely: Astra-Herbária Kiskunfélegyháza KC
4. hely: TFSE
5. hely: Gyulai Amazonok
6. hely: Debreceni AC
7. hely: FTC Futsal-Fisher Klíma
8. hely: Miskolci Vénusz

Különdíjasok:
Legjobb játékos: Vámosi Georgina (Tolna-Mözs) 
Legjobb kapus: Terdik Tamara (TFSE)
Gólkirálynő: Bernhardt Bernadett (FTC)

Katt ide a videóért!

Pihenésre nem sok idejük lesz a lányoknak, az új év első hétvégéjén ugyanis már a Ferencváros ellen lépnek pályára a Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóján, január 6-án vasárnap 15.00 órától a hajdúböszörményi Városi Sportközpontban!