HTE-győzelem a rangadón

A bajnokság 13. fordulójának rangadóján a HTE a Tolna-Mözs együttesét fogadta a hajdúböszörményi Városi Sportközpontban.

A mérkőzés első negyedórája hazai fölényt hozott, a böszörményiek határozott védekezésüknek és hatékony támadójátékuknak köszönhetően a félidő közepére négygólos előnyre tettek szert. A gólgyártást Pádár Anita kezdte meg a 2. percben, aki középről lőtt védője mellett a tolnai kapuba. A 7. minutumban egy szép támadást követően Tell Zsófia szerzett gólt Pádár átadásából, majd két perccel később egy labdaszerzés után ismét a HTE csapatkapitánya volt eredményes. A negyedik Böszi-találatra csupán egy percet kellett várni, Benkő Mónika szerzett labdát a tolnai kapu előtt és lőtt szép gólt Deczki Vanda hálójába. Az első félidő végén még szépíteni tudtak a vendégek Farkas Klaudia révén, így 4-1-es HTE-vezetéssel mentek szünetre a csapatok.

Fotó: Horváth Tamás

A második játékrész elején mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, a befejezésekbe viszont rendre hiba csúszott. A 25. percben azonban Pádár Anita megszerezte egymaga második, csapata ötödik gólját, ezzel 5-1-re módosítva az állást. A találatot követően lányaink perceken át szépen tartották a labdát és ezzel előnyüket is. Nyolc perccel a lefújás előtt a vendégek időt kértek, majd átálltak 5 a 4 elleni játékra. A taktika gólhoz vezetett, a 34. percben ismét Farkas Klaudia volt eredményes. A 39. percben Halászi Kinga lövése a kapufáról pattant be Torma Lilla hálójába, ezzel kialakítva az 5-3-as végeredményt. Az utolsó másodpercekben még adódott két nagy lehetőség a HTE előtt, azonban a Tolna vészkapusa hárítani tudta ezeket.

Fotó: Horváth Tamás

NB I női futsal, 13. forduló: HTE - WSH Tolna-Mözs 5-3 (4-1)

Gól: Pádár (2', 25'), Tell (7', 9'), Benkő (10'), ill. Farkas (19', 34'), Halászi (39')

HTE: Torma Lilla - Tell Zsófia, Pádár Anita, Folk Zsuzsanna, Kota Gabriella, Bokor Adrienn, Benkő Mónika, Szilágyi Mariann, Nagy Anikó, Nagy Mária, Mogyorósi Zsuzsanna, Madzin Dóra. Edző: Quirikó Vivien.

Quirikó Vivien: „Úgy gondolom, megérdemelten tartottuk itthon a három pontot, legfőképpen az első félidei játékunknak köszönhetően. A második játékrészben, kiváltképp a vészkapus elleni játék során több hibánkat kihasználva szorosabbá tették az eredményt a vendégek, de a mérkőzés első 30 percében mutatott játék miatt mindenképpen dicséretet érdemel a csapat.”

A mérkőzés videós összefoglalójáért kattints ide!

Fotógaléria - Horváth Tamás képei a mérkőzésről

Fotógaléria - Kovács Gábor képei a mérkőzésről

A 14. fordulóban kiírt HTE - Astra Kiskunfélegyháza mérkőzés február 16-án, szombaton 18.30 órai kezdettel kerül megrendezésre a hajdúböszörményi Városi Sportközpontban.

A magyar felnőtt női futsal válogatott február 6-10. között Portugáliában játszik páros felkészülési mérkőzést az Európa elitjéhez tartozó portugál női futsal válogatottal. A HTE-ből Torma Lilla és Kota Gabriella kapott meghívót az eseményre.

Fotó: Kovács Gábor