Győzelem a megyei kosárlabda bajnokságban

Felnőtt csapatunk Derecske otthonában tudott nyerni.

Megyei férfi felnőtt kosárlabda: DIFE KK (Derecske) - HTE 72-79

A Derecske egy alacsony szerkezetű, gyors csapattal vonult fel a pályára. Az agresszív egész pályás letámadásuk több kellemetlen pillanatot okozott a böszörményieknek. Eladott labdák, kikényszerített hibák és leindítások voltak jellemzőek az első néhány percre. Ennek ellenére nem alakult ki jelentős különbség, mert ha a HTE játékosok eljutottak az ellenfél gyűrűjéig, akkor a magassági fölényük könnyű ziccereket eredményezett.

A második negyedben a HTE zóna védekezésre váltott, amely láthatóan megtorpantotta az ellenfél lendületét. Továbbra is fej-fej mellett haladt a két gárda. Szabó Tibor együttese ezt követően is főként közeli dobásokkal operált, míg a hazaiak kiválóan dobtak a hárompontos vonalon túlról.

Következett a harmadik negyed. Érezhetően nőtt a feszültség, de egyik csapat sem változtatott a jatékfelfogásán. A negyed közepére kezdett kialakulni egy stabil különbség a mieink javára. Valószínűleg a fáradtság volt az oka, hogy a derecskeiek edzője feladta a letámadást és magasabb szerkezetre váltott, hogy zóna védekezéssel állítsa meg az ellenfelet. Ez sikerült is volna, ha nincs Gacsó Tamás, aki néhány perc alatt két távoli dobásával, majd egy leindítással gyorsan 10 pont fölé növelte a különbséget. A HTE 26-11-re nyerte ezt a játékrészt.

A negyedik negyed sok változást ismét nem hozott. Továbbra is a zóna védekezések néztek egymással farkasszemet. A különbség a 14 pontot is elérte, ám a böszörményiek passzív játéka könnyű pontokat eredményezett a vendéglátóknak, így újra izgalmassá vált az összecsapás. A különbség néhány pontra csökkent, ám ekkor két-három alkalommal sikeresen állították meg az ellenfél csapatát Szabó Tiborék, amiből egy leindítás kosár is született. Így végül a HTE könyvelhette el a győzelmet.

(Tályai Péter beszámolója a mérkőzésről)