A HTE az NB I női futsal bajnoka!

Zsinórban harmadjára szerzett bajnoki címet Hajdúböszörmény!

Az NB I női futsal bajnokság három nyert mérkőzésig tartó bajnoki döntőjét a címvédő HTE a kiskunfélegyházi Astra együttesével vívta.

Út a döntőig

Dombó János alakulata az első helyen végzett az alapszakaszban, Quirikó Vivienék pedig a harmadik helyről várhatták a rájátszást. A két nyert meccsig tartó elődöntőkben az alapszakasz-győztes Astra a negyedik helyezett Tolnával, a harmadik helyezett HTE pedig a második Szekszárddal csapott össze. A HTE és az Astra is 2-1 arányban nyerte az elődöntős párharcokat és jutott be a döntőbe.

Bajnoki döntő

A versenykiírás értelmében a döntő három nyert meccsig tartott. A párharc első két mérkőzésén mindkét alkalommal érvényesítette a hazai pálya előnyét a pályaválasztó csapat: a nyitányon az Astra 3-2-re nyert Kiskunfélegyházán, majd a HTE 6-3-as győzelmet aratott itthon. A harmadik találkozón idegenben győzött a Böszi 2-1-re, a negyedik összecsapáson azonban az Astra nyerni tudott Hajdúböszörményben 3-1-re, így ötödik mérkőzésen dőlt el a bajnoki cím sorsa.

Végjáték

A mindent eldöntő összecsapásra vasárnap este került sor a kiskunfélegyházi KÉSZ Arénában. A HTE nem számíthatott Folk Zsuzsannára, aki ötödik sárga lapjáért járó eltiltását töltötte.

Hamar megszerezte a vezetést a HTE, az 5. percben Bokor Adrienn átadását követően Benkő Mónika szerzett gólt. A 16. percben Szabó Boglárka révén egyenlítettek a hazaiak, azonban a középkezdés után Pádár Anita újra vezetéshez juttatta a Böszit. A második játékrészre 2-1-es HTE-vezetéssel fordultak a csapatok. Az Astra játszott mezőnyfölényben, azonban a HTE fegyelmezett védekezésén nehezen találtak fogást, Tell Zsófiáék veszélyes helyzeteket is ki tudtak alakítani, a 35. percig azonban nem esett újabb gól. A mérkőzés hajrájában Pádár Anita még kétszer villant, az Astra csak szépíteni tudott Krascsenics Csilla révén, így a végeredmény 4-2-es HTE-győzelem lett!

A teljes mérkőzés és az éremátadó megtekinthető ide kattintva!

Megvan a harmadik!

A HTE ezzel megvédte bajnoki címét, és zsinórban harmadik alkalommal lett az NB I bajnoka! Ráadásként ismét Pádár Anita lett a bajnokság gólkirálynője! Az érmeket és kupákat Mersich Péter, az MLSZ futsal szakágvezetője adta át a mérkőzés után a csapatoknak.

Quirikó Vivien edző: „Fegyelmezett, taktikus, alázatos játékkal sikerült megnyernünk a mérkőzést. Az egész rájátszásban a csapatmunkát emelném ki, több alkalommal voltunk kénytelenek nélkülözni egy vagy több játékosunkat sérülés, eltiltás vagy éppen érettségi miatt, de minden alkalommal bebizonyítottuk, hogy koncentrált játékkal, csapatként működve a nehezebb helyzetekben is tudunk nyerni – emellett extra egyéni teljesítmények is hozzájárultak a győzelmekhez! Minden játékosnak gratulálok, a fiatalabbaktól a rutinosabbakig mindenkinek jár a dicséret, mindenki hozzátette a részét a sikerhez, óriási küzdelemben sikerült megszereznünk harmadik bajnoki címünket! Külön köszönet a szurkolóinknak, akik nem csupán itthon, hanem idegenben is mindig velünk voltak, és természetesen köszönet Hajdúböszörmény városának és a HTE vezetésének az egész éves támogatásért!”

Tell Zsófia csapatkapitány: "Nagyon örülök, nagyon büszke vagyok a csapatra! A nehézségek - sérülések, eltiltások - ellenére is meg tudtuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek. Talán mondhatom, hogy ez volt a legnehezebb év, gondolok itt elsősorban a sérülésekre, eltiltásokra. Köszönjük szurkolóinknak az egész éves buzdítást, mindig mellettünk voltak. Hajrá Böszi!"

A bajnokcsapat tagjai:

Benkő Mónika, Bokor Adrienn, Farkas Éva, Folk Zsuzsanna, Kota Gabriella, Madzin Dóra, Mogyorósi Zsuzsanna, Nagy Anikó, Nagy Mária, Pádár Anita, Szilágyi Mariann, Tell Zsófia, Torma Lilla. Vezetőedző: Quirikó Vivien. Erőnléti edző: Farkas Éva, Zoufal Nándor. Kapusedző: Elek Gergő. Masszőr: Kállai Lajos.

Joomla! hibakereső konzol

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések