Érmekkel zártak labdarúgóink

A HTE férfi és női labdarúgói több korosztályban is dobogón végeztek.

Női szakág

A HTE labdarúgó szakosztályának női szakága NB I felnőtt női futsal és I. osztályú U17 leány futsal bajnokságban, valamint megyei keresztpályás U17 és U15, illetve megyei futsal U19 és U15 tornasorozatban versenyzett a 2018-2019-es szezonban.

Az NB I-es felnőtt csapat óriási eredményt elérve megvédte bajnoki címét, és zsinórban harmadjára lett magyar bajnok. A bajnokság gólkirálynője idén is Pádár Anita lett.

A bajnokcsapat tagjai: Benkő Mónika, Bokor Adrienn, Farkas Éva, Folk Zsuzsanna, Kota Gabriella, Madzin Dóra, Mogyorósi Zsuzsanna, Nagy Anikó, Nagy Mária, Pádár Anita, Szilágyi Mariann, Tell Zsófia, Torma Lilla. Vezetőedző: Quirikó Vivien. Erőnléti edző: Farkas Éva, Zoufal Nándor. Kapusedző: Elek Gergő. Masszőr: Kállai Lajos.

Az utánpótlás csapatok szép eredményekkel zárták a megyei bajnokságokat: az U15-ös leányok ezüst, az U17-esek pedig aranyérmet szereztek a keresztpályás tornákon. A téli futsal tornasorozaton az U19-es leányok a második helyen végeztek. Az országos I. osztályú U17 futsal bajnokságban hatodik lett a HTE.

U17 leány

Quirikó Vivien edző, szakágvezető: „A lányokkal több fronton álltunk helyt az idényben. A legnagyobb kihívást az NB I futsal utánpótlás bajnoksága, az U17 leány futsal bajnokság jelentette. Itt szeptembertől áprilisig szinte minden hétvégén mérkőzésen szerepeltek a gyerekek, és olyan együttesek utánpótlás korosztályai ellen léptek pályára, mint pl. a Tolna, a Szekszárd, a Miskolc vagy a Gyula, hogy csak a legerősebb ellenfeleket említsem. Mivel országos első osztályú bajnokságról van szó, rengeteget utaztunk a lányokkal. Ebben a bajnokságban a fejlődést tűztük ki elsődleges célul, ami szerencsére látható volt az eredményeken is. A következő szezonban szeretnénk jobb eredményeket elérni, ugyanakkor fontos lesz a korosztályba újonnan fellépő játékosok csapatba építése is. Az erős futsal bajnokság tapasztalatait felhasználva a megyei versenyeken nagyon szépen szerepeltünk. Az U17-es korosztály az egész szezonban vezette a keresztpályás tabellát és végül magasan zárt az első helyen, míg az U15-ösök egy gyengébb ősz után remek tavaszt produkáltak, és értek fel a tabella második fokára. A téli futsal tornákon U19-es korosztályban másodikok lettünk, U15-ben pedig ötödik helyet értünk el. A következő szezonban minden korosztályban szeretnénk bővíteni a létszámunkat, valamint egy kisebb, U13-as csoportot is elindítani, ezért augusztus elejétől várjuk 2003 és 2009 született leányok jelentkezését csapatainkba.”

Papp Ferenc edző: „Edzőkollégáimmal szeretnénk gratulálni a játékosoknak az elért eredményekhez, valamint megköszönni, hogy iskolai és egyéb kötelezettségeik mellett ilyen komoly hozzáállást tanúsítottak az egész szezon során, és természetesen hatalmas köszönet a szülőknek, hogy támogatták a lányokat, és ezáltal lehetővé tették, hogy ilyen fejlődést és eredményeket érjünk el.”

Az U19, U17 és U15 csapatok tagjai: Nagy Mária, Megyesi Tímea, Nagy Anikó, Madzin Dóra, Drén Zsuzsa, Nagy Fruzsina, Kiss Bernadett, Töviskes Krisztina, Nagy Anna, Sain Viktória, Debreczeni Dorina, Nagy Zsuzsánna, Juhos Zsófia, Balogh Szabina, Nagy Adél, Gulyás Linda, Kerékgyártó Tímea, Rácz Alíz, Zaveczki Nikolett, Balogh Bernadett. Edzők: Quirikó Vivien, Papp Ferenc, Torma Lilla, Farkas Éva.

U15 leány

Férfi szakág

A HTE férfi labdarúgó szakágának csapatai a Hajdú-Bihar megyei bajnokságokban és a Bozsik-programban versenyeztek, mellette pedig minden korosztályban több csapattal vett részt a HTE a megyei téli futsal bajnokságokban és kupákban.

A felnőtt férfi labdarúgó csapat 2018 július végén kezdte el a felkészülést az új idényre. A keretben volt változás, öt meghatározó játékos is távozott a nyáron, így a fiatal játékosok nagyobb szerephez jutottak az új szezonban. A Megyei I. bajnokságban végül ezüstérmet szerzett a csapat, a Magyar Kupában pedig az országos főtábla első fordulója volt a végállomás. Igor Bogdanovic edző: „Elégedettek lehetünk, sok fiatal játékossal a fedélzeten sikerült egy jó csapatot kialakítani. Sok jó mérkőzést játszottunk, jó egyéni teljesítmények voltak, de ami a legfontosabb, csapatként voltunk igazán erősek, amit a második legtöbb rúgott, és a legkevesebb kapott gól is mutat. Úgy gondolom, ez a második helyezés ér annyit, mint a tavalyi első.”

A csapat tagjai: Csorvási Tamás, Oláh Norbert, Tóth Tamás, Fodor Tibor, Hortó Attila, Szathmári Zsolt, Linzenbold Zsolt, Kovács Milán, Misák Sándor, Bányász Krisztofer, Barna Béla Dávid, Nagy Máté, Tóth Bertold, Nagy Máté (kapus), Bereczki Tamás, Juhász Bence, Kerekes Bence, Borbély Milán, Pásztor Donát, Nagy Sándor, Szakács Dániel, Varga Dávid, Papp Levente, Tompák Bence. Vezetőedző: Igor Bogdanovic. Asszisztensedző: Rákos Csaba. Kapusedző: Gencsi András. Masszőr: Bertalan Péter.

A csapat a 2019-20-as idényben is a Megyei I. osztályú bajnokságban fog indulni.

Az U19-es csapat dobogós célokkal vágott neki a szezonnak. Több játékos a felnőttek között is bemutatkozhatott az idényben. A csapat végül ezüstérmes lett a bajnokságban. Rákos Csaba edző: „A szezon alatt többen nyújtottak folyamatosan egyenletes, jó teljesítményt. A védelemben a Csirkés Imre - Tompák Bence belső védő páros szinte hibátlanul játszotta végig a szezont, de szélső védőink is folyamatosan jó teljesítményt nyújtottak. A középpályán voltunk talán a legstabilabbak. A Rákos – Papp - Oláh hármas rengeteg futással, sok labdát szerezve mozgatta a csapatot. A támadó sorban a Varga - Szakács - Szanyi trió pedig rendszeresen szállította a gólokat. A kispadról is sokan tudtak jó teljesítményt hozzátenni a csapat eredményességéhez. Kompár Bálint, Nagy Szabolcs, Cservák Péter és Tóth Norbert rendszerint góllal hálálták meg a bizalmat. De a többi játékos is lendített a csapat játékán. Mindenképpen szeretnénk előrelépni és nem titkolt célunk, hogy jövőre megnyerjük a bajnokságot. Ezt szem előtt tartva kezdjük meg a felkészülést július közepén.”

Az U16-os csapat célja az előző sikeres bajnoki szereplés továbbvitele volt. Kiss Antal edző tanítványai az alapszakasz 2. helyezése után a rájátszást az 5. helyen zárták. Meghatározó játékosok: Markos Nándor, Szekeres Ákos, Gyürky Tamás, Kálmán Patrik, Jónizs Ábel, Lakatos Attila, Cservák Péter, Bohács Bence.

Az U14-es csapat célja a dobogós helyezés elérése volt. Erről csupán egy hajszállal maradt le, 18 forduló után az alapszakaszt a 4. helyen zárta. A rájátszásban veretlenül nyerte meg csoportját a HTE, és lett ezzel végül 7. helyezett. Meghatározó játékosok: Szekeres Ádám, Csecsődi Imre, Tulipán Kristóf, Bódi Kristóf, Koszta Mihály, Papp Kristóf.

A csapat tagjai: Szekeres Ádám, Juhász Sándor, Éles Gábor, Pipó Roland, Kiss Áron, Csecsődi Imre, Hagymási Dávid, Uzonyi Balázs, Molnár Gergő, Milák Róbert, Tulipán Kristóf, Bódi Kristóf, Sipos Kende, Koszta Mihály, Papp Kristóf, Szolnoki Gergő, Ősz-Varga Boldizsár, Zelenka Szabolcs, Kulcsár Tamás, Nagy Szabolcs. Edzők: Sipos Elemér, Kiss Antal.

A 2004-2005 korosztály lesz a 2019-2020 idényben az U16-os csapat alapja.

U14 fiú

Az U13-as korosztály legnagyobb feladata a létszám növelése volt 2018 augusztusában. Ennek érdekében az U11 és U13 csapat a felkészülés első két hónapjában együtt dolgozott, majd a megfelelő létszám elérése után kettévált a csoport. Poczetnyik Csaba edző: „Jó körülmények között tudtunk dolgozni, télen a sátor ideális helyszín volt. A fő cél, hogy a gyermekek szeressék a labdarúgást, a tűz, a szenvedély, az akarat, maradjon meg. Egyértelmű volt a szakmaiság is, a korosztály-specifikus gyakorlatok a képességek figyelembevétele mellett lettek végrehajtva. A Bozsik tornákon rendszeresen rész vettünk, sőt, a kiemelt Bozsik programokon jobban lemérhettük, hol tartunk. A kívülálló szakemberek is megállapították az előrelépést. Nagyon fontos a szülők segítsége, támogatottsága, amely nélkül sok gyermek nem tudna edzésre járni.”

A csapat tagjai: Bódi Ábel, Cseresznyés Róbert, Gém Balázs, Juhos Tamás, Kacsó Bence, Karászi Tamás, Képes Levente, Láda István, Molnár Attila, Nagy Antal, Pásztor Imre, Szendrei Bence, Szolnoki Zsombor, Tóth Boglárka, Varga Antal, Vida Roland, Vilmányi Balázs, Munkácsi László, Balogh Attila, Hideg Alex. Edzők: Poczetnyik Csaba, Fodor Tibor.

Az U11-es korosztály célja is a létszám növelése volt a felkészülés kezdetén. Ezt sikerült folyamatosan növelni azokkal a játékosokkal, akik korábban abbahagytak a labdarúgást, illetve új igazolásokkal. Berta László edző: „Az újonnan érkezőknél a fő cél a labdarúgás megszerettetése volt, a több éve a HTE edzéseit látogató játékosoknál pedig a folyamatos játéktudásbeli fejlődés. A csapat Hajdúböszörményben, Hajdúnánáson és Hajdúhadházon vett részt Bozsik tornákon, a régiós tornák helyszínei pedig Hajdúböszörmény, Eger, Gyöngyös, Putnok, Kisvárda és Balmazújváros voltak. Az utolsó régiós torna alkalmával a DVTK szakmai vezetője kiemelte a HTE szemmel látható fejlődését létszámban és játéktudásban is. Az OTP Bank Bozsik Program filozófiája szerint nem az eredmény a fontos, hanem a játék megszerettetése, de ha már az eredményről is be kell számolni, akkor észrevehető volt a fejlődés a tornákon elért eredményeken is. Ki kell emelnem a szülők támogató és együttműködő hozzáállását, hiszen nélkülük sem sikerült volna ilyen formában zárni az évet. A jövőre tekintettel ugyanazok a célok lesznek kitűzve, mint idén, és a versenyrendszerrel kapcsolatban is ugyanazok a célok, elvárások lesznek.”

A csapat tagjai: Andirkó Balázs, Andirkó Bence, Bácsi Zsombor, Balogh Bence, Balogh Tamás, Bíró Barna,  Bíró Vince,  Csorba Andor, Fórizs Tibor,  Kondás Kristóf, Molnár Kevin, Nagy Regő, Oláh Dániel, Pálfi Antal, Pongor Mihály, Pruma Dávid, Sneijder Norbert, Szabó Balázs, Szabó Nándor, Szabó Tamás, Téglási Zsolt, Takács Ádám, Zámbó Patrik, Zámbó Zsolt, Zsupos Gábor. Edzők: Berta László, Szathmári Zsolt.

U11

Az U9-es korcsoport kicsi induló létszáma év végére több mint 30 főre emelkedett. Természetesen voltak, akik az idény végén csatlakoztak, de hamar megszokták a környezetet és sikerült beilleszkedniük. Kerek Balázs edző nagyon pozitívan értékeli az évet: „A gyerekek a szezon végére sokat tanultak és alkalmazni is tudják, amiket oktattunk nekik. A csoport fele feljebb fog lépni U11-be, köztük sok olyan gyerekkel, akik nagyon sokat fejlődtek és készen is állnak a korosztály-váltásra. Amit még mindenképpen kiemelnék, az a jó szülői közösség.”

A csapat tagjai: Borbély Imre, Takács Ákos, Varga Zsombor, Szekeres Kata, Kerékgyártó Patrik, Nagy Levente, Molnár Norbert, Kelemen Ákos, Kathi Benedek, Zolnai Levente, Fehér Péter, Kovács Péter, Petrus Balázs, Iváncsó Imre, Szabó Dominik, Ökrösi Ádám, Urbin Péter, Szendrei Balázs, Hídvégi Norbert, Fekete Levente, Iváncsó Roland, Sántha Levente, Monori Bence, Szatmári Tamás. Edzők: Kerek Balázs, Bereczki Tamás.

Az U7-es korosztály létszáma 2018 szeptemberétől a sikeres óvodai toborzásoknak, a jó hírnévnek és az óvodai kontaktok közreműködésének köszönhetően gyorsan nőtt. Az ősz-tél folyamán 8-10 gyermek feljebb lépett az U9-es korosztályba, akik azóta is nagyon jól megállják a helyüket a nagyobbaknál. Januárban újabb sikeres Ovifoci Fesztivál került lebonyolításra, amely újabb focista palántákat csalogatott ki az edzésekre. Tóth Tamás edző: „Januárban sokszor 28-30 gyerekkel tudtunk foglalkozásokat tartani, ami miatt csoportbontás mellett döntöttünk, ahol edzésenként 12-15 gyerekkel tudtunk folyamatosan foglalkozni, úgy gondolom, ez nagyban elősegítette a gyerekek fejlődését. Sikerült megtartanunk, illetve tovább növelnünk a létszámot a tavasz során. Az egész évet összevetve, nagyjából 60-70 gyerek fordult meg a korosztályban, s közülük kb. 40-45 gyerek az, aki folyamatosan részt vesz, vett az edzéseken, illetve folytatta pályafutását az U9-ben. A tervek szerint augusztustól mintegy 20 gyerek fog csatlakozni az U9-esekhez. Úgy gondolom, hogyha sikerül együtt tartanunk ezt a korosztályt, akkor sok sikerben lesz még részünk, és jó alapját képzi majd a böszörményi utánpótlásnak. Összességében elmondhatom, hogy nem csak a csapaton belül, de a lelátón, a szülői közösségben is egy nagyon jó kohézió alakult ki, amelyben élmény volt dolgozni, edzéseket tartani, elmenni Bozsik fesztiválokra és tornákra. A gyerekek olyan fejlődésen mentek keresztül, amit lenyűgöző volt végigkísérni. Az évet egy családi főzéssel és egy nagyon jól megszervezett, nívós nemzetközi tornával zártuk Hajdúnánáson, majd az azt követő közös fürdőzéssel a strandon. Előkelő helyezést értünk el egy nagyon rangos mezőnyben, ahol szinte csak akadémiai, illetve „válogatott” csapatok vettek részt. Mindenkinek kellemes nyári feltöltődést kívánok és sikeres folytatást augusztustól, hajrá HTE!”

A csapat tagjai: Gyetkó Imre, Kéki Bence, Kövér Ferenc, Kulcsár Bálint, Molnár Bence, Pongor Ödön, Szabó Ádám, Szabó Balázs, Szabó Simon, Tompák Konrád, Tompák Zoárd András, Tóth Noel Tamás, Varga Bence, Monori Bálint, Kósa Attila, Lukácsi László, Forgács Kende, Angyal Csaba, Tiliczki Imre, Vadász Milán, Hajdú Patrik, Pipó Csaba, Nagy Roland, Drága Róbert, Nagy Máté, Czifra László, Bódi Attila, Drén Bence, Bácsi Péter, Nyitrai Balázs, Molnár Balázs, Csecsődi Csaba, Balogh Rikárdó, Sántha Simon. Edzők: Tóth Tamás, Bereczki Tamás, Csatári Dávid.