Kedves Sportolni Vágyók!

Május végétől újra használható a Városi Sportközpont futópályája.

A Kormány 170/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete a sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedésről május 4-én lépett életbe, mely Magyarország egész területén a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvételt szabályozza. A sporttevékenységek folytatásában hozott enyhítések mellett a fertőzés terjedésének megakadályozása továbbra is elsődleges szempont, ezért ezek a lazítások nem azt jelentik, hogy az eddig bevezetett higiénés előírásokat nem kell változatlanul szigorúan betartani. A megengedő szabályozások csupán lehetőséget nyújtanak arra, hogy a sporttevékenységek ismét elinduljanak, de továbbra is az egészség védelme és a szabályok fokozott betartása az elsődleges.

Az enyhítés feltétele, hogy a sportolni vágyók legyenek figyelemmel a veszélyhelyzethez kapcsolódó tilalmak és korlátozások mellett a sportágak nemzetközi szövetségei, az Országos Sportegészségügyi Intézet, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásaira is. Továbbra sem engedélyezett többek között a nagyobb létszámú csoportokban tartott foglalkozás, a testi kontaktus, illetve a közös eszközhasználat is csak szigorú előírások betartása mellett engedélyezett. A témába publikáló virológus szakértők egybehangzó véleménye alapján a sportolás közbeni erős kilégzés miatt több kórokozó juthat a levegőbe, ezért egyáltalán nem ajánlatos például az előttünk haladóval egyvonalban futni, biciklizni, de még sétálni sem. A koronavírus sokkal nagyobb sugárban fertőzheti meg a sportolókat, mivel az előttünk haladó által kifújt, esetleg fertőző részecskék elkerüléséhez legalább 10 méter távolságot kellene tartani.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet május 4-én kiadott állásfoglalása felhívja a figyelmet arra, hogy egy sérülés kórházi ellátása a fertőzés kockázatával jár. A sérülésmegelőző-prevenciós technikák betartása most még fontosabb. Aki elkerül egy sérülést és ezzel távol tartja magát a kórháztól, az csökkenti a saját kockázatát a fertőzésre.

Kérjük, hogy az érvényben lévő előírásoknak megfelelve, mindenki saját felelősségére használja a sportlétesítményt. A sportlétesítményen belül a nyitva tartási időben csak a futópálya használható! A pálya használata önkéntes. A 18 év alattiak a pályát csak írásos szülői (törvényes gondviselői) engedéllyel használhatják. Az engedélyt a pályán felügyelő személy kérésére be kell mutatni!

Nyitva tartás:

Hétfő-Péntek                   07.00-19.00

Szombat-Vasárnap         07.00 -11.00

Ünnepnapokon zárva!

Mindenkinek jó sportolást kívánunk!

Városi Sportszolgáltató Kft.

Joomla! hibakereső konzol

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések