Berki Dániel a kézilabdás tehetség

Kézilabdás kiválóságunk, 4 meccs alatt 55 gólt lőtt az ellenfelek kapujába. Játszik az ifiben és a felnőtt csapatban is egyszerre. Bakos Károly büszkesége, Berki Dániel következik.

HTE: Mesélj magadról, a kezdetekről. Mikortól kézizel? Hogyan csöppentél a kézilabdás életbe? Hívtak, vagy magadtól kezdted el?

Berki Dániel: Általános iskola 5.osztályos koromban keresett meg a testnevelés tanárom, azzal, hogy indul iskolai kézilabda oktatás és lenne-e kedvem csatlakozni. Azt feleltem neki, hogy nagyon szívesen csatlakozom, mivel érdekel a sport és ki szeretném próbálni. Így kezdődött a kézilabda iránti szeretetem.

HTE: Kiemelkedő felkészültséggel és meglepő eredményességgel szerepelsz a kézilabda bajnokságban, amihez ez úton is gratulálunk. Hány gólnál tartasz jelenleg? Tudatosan fókuszálsz a jó gólszerzésre, vagy csak jön zsigerből?

Berki Dániel: Nagyon szépen köszönöm, de ez nemcsak az én sikerem, hanem a csapaté is. Jelenleg 4 meccs alatt 55 gólnál járok és szeretném szaporítani. Úgy gondolom, hogy nem arra fókuszálok, hogy gólt lőjek, hanem hogy a csapat minél jobban játszon a meccseken, ezért próbálok minél többet hozzátenni a siker eléréséhez.

HTE: Két csapatban is játszol Bakos Károlynál, az egyik a felnőtt csapat, a másik az ifi csapat. Elmítetted korábban, hogy számodra az ifi inkább gyakorlás és kötelesség, a tehetséged alapján már jobban érzed magad a felnőtt csapatban. Mikor körvonalazódott ki számodra, hogy akár két csapatban is helyt állhatsz?

Berki Dániel: Igen, mint ahogy említettem korábban az ifjusági korosztályban nem tudom úgy kihozni magamból a maximum teljesítményt, mint a felnőtt csapatban, de ennek ellenére szeretek az ifiben is játszani, mivel ott is nagyon sokat lehet gyakorolni.

HTE: Rengeteg edzés munkát sejtet a teljesítményed és a csapatok felkészülései adta elfoglaltság. Hogyan tudsz ennyi energiát és ennyi időt szakítani a napirendedből a tanulás mellett?

Berki Dániel: Szerencsére az edzéseink este tájt vannak, ezért előtte van elegendő időm elintézni a dolgaim.

HTE: Korábban szerepeltél más sportágakban is, vagy csakis a kézilabda jelentette neked a kezdetektől a szenvedélyes elhívatottságot?

Berki Dániel: Igen, kipróbáltam több különböző sportágat is, de egyik sem tudott úgy megfogni, mint a kézilabda.

HTE: Egyik legnehezebb férfias sportról beszélünk a kézilabda esetében. Az ehhez szükséges fizikai erőnlét megkíván tőled egy sportos életvitelt, hogy mindig harcra bevetésre állhass. Van-e speciális étrended, edzésterved, vagy inkább természet adta fizikumról beszélhetünk?

Berki Dániel: A heti 5 edzés és 2-3 meccs elegendő erőlétet tud fejleszteni ahhoz, hogy bírjam a kihívásoka, de azért néha elnézek konditerembe is, ha úgy érzem hogy szükségem van rá. Kifejezett étrendem nincs, de azért odafigyelek arra, hogy mit eszek.

HTE: Hogyan építed ki a jó kapcsolatot a csapattársakkal? Szoktatok edzés után a magánéletben is egymásra hangolódni, barátkozni, vagy inkább szigorúan a sport kapcsán tartjátok a kapcsolatot?

Berki Dániel: Igen, néha találkozunk edzéseken kívül is a csapattársakkal és csinálunk valami programot, de szerencsére az edzőnk gondol ilyen csapatépítő trainingekre is, és ez még jobban össze tudja rázni a csapatot.

HTE: Ha ilyen sikeresen szerepelsz a jövőben is, akkor ebből komoly hívatás válhat számodra. Tudatosan gondolsz a jövőre? Mik a terveid a kézilabdával?

Berki Dániel: Igen gondolok a jövőre, mert szeretnék magasabb szinten is kézilabdázni és látni új dolgokat, esetleg külföldön is.

HTE: Köszönjük szépen az interjút! Mit üzensz az olvasóknak, hol lehet veled összefutni egy pacsira, esetleg eldumálni sportról, vagy autogramot kérni tőled?

Berki Dániel: Én is köszönöm, én üdvözlöm az olvasókat! Facebookon elérhető vagyok, aki szeretne az nyugodtan írjon rám és megbeszéljük.

Joomla! hibakereső konzol

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések